KoleNedelkovski.edu.mk

 • Одбележан „Денот на дрвото“

  Учениците од ССОУ „Коле Неделковски“ со работни активности го одбележаа Денот на дрвото. Група од 50 ученици и 6 професори се упатија на пошумување, а останатите ученици извршија чистење на училишниот двор и училишните простории.

 • Предавање на тема: „Здрави навики за здрав живот“

  Денеска во ССОУ „Коле Неделковски“ во соработка со Општина Велес и Центарот за јавно здравје на град Велес, се одржа предавње на тема: „Здрави навики за здрав живот“.

 • Посета на металната индустрија „БРАКО“

  Денеска учениците од образовниот профил техничар за компјутерско управување од паралелката 4-1 извршија посета на металната индустрија „БРАКО“.

 • Божиќни честитки

  На 24.11.2016 г. учениците од паралелките 1- 7 и 1- 6, при ССОУ Коле Неделковски, преку организирана тематска активност, креираа Божиќни честитки наменети за нивните врсници во збратименото училиште Станислав Сташица од Р.Полска.

 • Обука на тема “Учење претприемништво“

  На 18 и 19 Ноември во Хотел Гардениа -Велес, се организира последниот (трет) модул од циклусот на обуки на тема “Учење претприемништво“.

 • Поетски караван по повод 49-ти Детски Рацинови средби

  На 18.XI.2016г. во просторијата на Библиотеката при ССОУ ,,Коле Неделковски“ беше одржан ,,Поетски караван“ по повод 49ти детски Рацинови средби.

 • 16–ти Ноември – Меѓународен ден на толеранцијата

  Во рамките на проектот на USAID за меѓуетничка интеграција во образованието на ден 16.11.2016 година (среда) во ССОУ „Коле Неделковски“ беше одбележан Меѓународниот ден на толеранцијата.

 • Општински противпожарен квиз натпревар

  На ден 08.11.2016 година во салата „Бели Мугри“ под покровителство на Градоначалникот на Општина Велес и проивпожарниот сојуз на Општината Велес се одржа 34-тиот Општински противпожарен квиз натпревар .

 • Истражување на обичаите за свадба кај муслиманскиот и христијанскиот народ

  Во рамките на проектот на USAID за меѓуетничка интеграција во образованието кој што се реализира во соработка со Министерството за образование и наука, Бирото за развој на образованието и Центарот за стручно образование и обука на ден

 • Посета на автосервис „Николче“

  Денеска учениците од образовниот профил автотехничар-мехатроничар (2-2 клас) извршија посета на автосервисот „Николче“ каде се запознаа со процесот на монтажа на плински уреди кај моторните возила.

 • Британскиот модел на соработка помеѓу образованието и компаниите

  Релевантно стручно образование за потребите на бизнисите, е клучно за постигање поголема вработливост на граѓаните што поседуваат стручни квалификации. Оваа релевантност е комплексна материја што е предмет на реформи во цела Европа и Македонија.

 • Конституиирана Средношколската заедница при училиштето

  На 20.10.2016 год. (четврток) во мултифункционалната сала при ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес се конституираше Средношколската заедница при училиштето.

 • Посета на саемот за Транспорт и логистика

  На ден 19.10. 2016 година учениците од сообраќајната струка заедно со професорите Марјан Панов, Катерина Стојадиновиќ и Митхат Мемиќ реализираа посетата на саемот за Транспорт и логистика во Скопје.

 • КОНТИНУИРАНО УСOВРШУВАЊЕ НА НАСТАВНИЦИТЕ ПО ФИЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ

  На 19.10.2016 (среда) во салата на Општина Велес, за наставниците по физичко и здравствено образование и спорт и спортски активности од општините Велес, Чашка, Лозово, Градско, Гевгелија, Дојран, Богданци, Струмица, Босилово, Ново село, Василево, Штип, Карбинци, Радовиш, Конче и Валандово беше организиран семинар на тема

 • Проект „Градиме Мостови“ - посета на СУГС „Владо Тасевски“-Скопје

  Во рамките на проектот „Градиме Мостови“ кој ССОУ „Коле Неделковски“ го реализира со СУГС „Владо Тасевски“ од Скопје, на 17.10.2016 г. во просториите на училиштето „Владо Тасевски“ во Скопје се одржа работилница во која учениците од двете училишта изработија вежба „Едноставен транзисторски засилувач“.

Вие сте на: Home