KoleNedelkovski.edu.mk

 • Прошетка низ Новогард

 • 8-ма ученичка размена со збратименото училиште „Станислава Стажица“ од Новогард, Р. Полска.

  Во петокот, замина осмата група на нашите најдобри ученици за Новогард, Република Полска. Им посакуваме среќен пат и убав помин.

 • Свечено отварање на „Маркарт Тренинг Центар“

 • Донација од фирмата „Маркарт“ за ССОУ „Коле Неделковски“

 • Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски од Велес, трети на Гимназијадата во Тетово

  Во периодот од 10-12.5.2018 год., во Тетово се одржа единаесетата по ред државна спортска манифестација на средни училишта „Гимназијада”. Учесниците се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини и тоа: фудбал, футсал, кошарка, ракомет и одбојка во машка и во женска конкуренција.

 • Фотографии од првиот ден од посетата на Будимпешта во рамките на меѓународната екскурзија за учениците од трета година

 • Интервју со гостите од Франција Посета на учениците од средното училиште Sauxmarais, Р. Франција

  Денес 23 април 2018 г. во Велес ги пречекавме, се дружевме и спортувавме со учениците и наставниците од Средното стручно училиште од Р.Франција од местото Tourlaville (http://www.lycee-sauxmarais.fr/), дел на збратимената општина Cherbourg-en-Cotentin, со Општина Велес.

 • Пријателски натпревар помеѓу учениците на ССОУ “Коле Неделковски“ и ООУ “Васил Главинов“

 • ДРЖАВНА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ОДБОЈКА

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се реализира ДРЖАВНАТА УЧИЛИШНА ЛИГА во одбојка – средни училишта во машка конкуренција.

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

 • Дружење и куглање

 • Прошетка на планината Витоша

 • 4 - ти ден од практичната настава

Машинобравар

Masinbravar


Што изучува:

По завршувањето на образовниот процес, машинобраварот е оспособен:

 • да чита и применува техничка спецификација;
 • да монтира, мери, пушта во погон и одржува машини, опрема и уреди;
 • да одржува и сервисира машинска, градежна, железничка и рударска механизација и опрема;
 • да изработува резервни делови и склопови;
 • да планира, изработува, инсталира, проверува и одржува хидраулични пневматски системи и инсталации;
 • да прилагодува, преправа, проширува и модифицира производна опрема.


Можности за вработување:

Машинобраварите можат да се вработат во претпријатија чија дејност е производство, одржување и монтажа на машини, машински елементи и опрема, во машинството, градежништвото, рударството и железничкиот сообраќај и во останатите производни претпријатија


Можности за продолжување на образованието:

Наставниот план овозможува брза преквалификација во рамките на струката како и напредување кон четиригодишно и потоа универзитетско, или пак специјалистичко образование.

Вие сте на: Home Настава Образовни профили Машинобравар