KoleNedelkovski.edu.mk

 • Прошетка низ Новогард

 • 8-ма ученичка размена со збратименото училиште „Станислава Стажица“ од Новогард, Р. Полска.

  Во петокот, замина осмата група на нашите најдобри ученици за Новогард, Република Полска. Им посакуваме среќен пат и убав помин.

 • Свечено отварање на „Маркарт Тренинг Центар“

 • Донација од фирмата „Маркарт“ за ССОУ „Коле Неделковски“

 • Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски од Велес, трети на Гимназијадата во Тетово

  Во периодот од 10-12.5.2018 год., во Тетово се одржа единаесетата по ред државна спортска манифестација на средни училишта „Гимназијада”. Учесниците се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини и тоа: фудбал, футсал, кошарка, ракомет и одбојка во машка и во женска конкуренција.

 • Фотографии од првиот ден од посетата на Будимпешта во рамките на меѓународната екскурзија за учениците од трета година

 • Интервју со гостите од Франција Посета на учениците од средното училиште Sauxmarais, Р. Франција

  Денес 23 април 2018 г. во Велес ги пречекавме, се дружевме и спортувавме со учениците и наставниците од Средното стручно училиште од Р.Франција од местото Tourlaville (http://www.lycee-sauxmarais.fr/), дел на збратимената општина Cherbourg-en-Cotentin, со Општина Велес.

 • Пријателски натпревар помеѓу учениците на ССОУ “Коле Неделковски“ и ООУ “Васил Главинов“

 • ДРЖАВНА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ОДБОЈКА

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се реализира ДРЖАВНАТА УЧИЛИШНА ЛИГА во одбојка – средни училишта во машка конкуренција.

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

 • Дружење и куглање

 • Прошетка на планината Витоша

 • 4 - ти ден од практичната настава

Техничар за транспорт и шпедиција

transporttransport2

Кои се работните задачи кои ќе може да ги извршува?

Организира  превоз на стоката со патен, железнички, воздушен и  воден сообраќај, царинско посредување, избира најсоодветна амбалажа за пакување на различни видови стока, избира најповолни превозни средства и патишта, посредува при осигурувањето на товарот, контрола на стоката, саемски работи, лизинг работи, консигнации, проверка на исправноста на документацијата.

Можности за вработување:

Со овој образовен профил, лицето може да се вработи во транспортни, сообраќајни и шпедитерски организации, стоково-транспортни центри, карго и контејнерски терминали, логистички центри, складишта и други организации од јавниот и приватниот сектор.

Можности за продолжување на образованието:

Најсоодветни факултети за продолжување  на образованието се Факултетите за царина и шпедиција, Сообраќајниот факултет, Економскиот факултет и останатите технички факултети.

Вие сте на: Home Настава Образовни профили Техничар за транспорт и шпедиција