KoleNedelkovski.edu.mk

 • Еколошка акција и велосипедска тура

  Денеска во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието беше реализирана еколошка акција во училиштето и училишниот двор – чистење од смет, а потоа велосипедска тура ССОУ „Коле Неделковски“ – езеро Младост – ССОУ „ Коле Неделковски“.

 • Уште една успешна приказна започната во ССОУ „Коле Неделковски“

  Росана Стаменкова - Brand Design Manager и UX/UI дизајнер и девелопер

 • Уште една успешна приказна започната во ССОУ „Коле Неделковски“

  Никола Тодоровски - менаџер на компанијата „Joopone“

 • Уште една успешна приказна започната во ССОУ „Коле Неделковски“

  Марјан Стојанов - експерт за планирање и развој на фиксни мрежи во А1 Македонија

 • ПОСЕТА НА „ПАЛС КОМПАНИ“

  На 02 јуни 2021 година, во рамки на предметот Практична настава, учениците од трета година од образовниот профил Машинско-енергетски техничар, под менторство на м-р Наталија Ашиковска, беа во посета на лимарската работилница „ПАЛС КОМПАНИ“ притоа запазувајќи ги протоколите за заштита од Ковид 19.

 • ПОСЕТА НА „ЛЕОВ КОМПАНИ“

  Учениците од трета година од образовниот профил Машински техничар, денес, 31 мај 2021 година, во рамки на предметот Практична настава, под менторство на м-р Наталија Ашиковска беа во посета на еден од социјалните партнери на училиштето, “Леов Компани”, притоа запазувајќи ги протоколите за заштита од Ковид 19.

 • ПОСЕТА НА АД „БЛАГОЈ ЃОРЕВ“

  Учениците од трета година од образовните профили Машинско-енергетски техничар и Електротехничар за компјутерска техника и автоматика, под менторство на професорите м-р Наталија Ашиковска и професор Ѓорѓи Ѓорѓиев во рамки на предметот „Практична настава“ денес беа во посета на еден од социјалните партнери на училиштето, компанијата АД „БЛАГОЈ ЃОРЕВ“ -Велес, почитувајќи ги мерките за заштита од Ковид 19.

 • Психологија во спортот

  Во услови на пандемија предизвикана од COVID 19, во координација со Федерацијата на училишен спорт на Македонија и Аенцијата за млади и спорт, Сојузот на училишен спорт на Велес, своите програмски активности ги реализираше во вид на натпревари и спортски настани – „ФУСМ предизвик“ и „Психологија во спортот“, алтернативно преку своите органи организираа „ФУСМ предизвик“ и „Психологија во спортот“.

 • ТЕОРИЈА ПРЕТОЧЕНА ВО ПРАКСА - ПРАКТИЧНА НАСТАВА ВО ШПЕДИЦИЈА (ФОТО)

  Квалитетно оспособување преку верифицирана наставна програма од МОН за шпедитерско и царинско работење само во ССОУ Коле Неделковски Велес -Техничар за транспорт и шпедиција

 • ОПШТИНА ВЕЛЕС ГО ОДБЕЛЕЖА 24 МАЈ, ДЕНОТ НА СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ.

  По повод 24 Мај-Денот на сесловенските просветители Општина Велес додели награди за најдобрите наставнци и најталентираните ученици за оваа учебна година.

 • ПОСЕТА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС

  Учениците од ССОУ „Коле Неделковски“, во рамките на предметот Граѓанско образование, ја посетија Општина Велес. Тие беа присутни на состанок на Советниците на Општина Велес, Градоначалникот и Претседателот на Советот.

 • 28-ма МАКЕДОНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА

  На ден 19.05.2021 год. (среда) на Природно математичкиот факултет во Скопје се одржа 28-та МАКЕДОНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2021.

 • ПЛАСМАН НА МАКЕДОНСКАТА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАТА СО ОСВОЕНО ПРВО МЕСТО НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА

  Сојузот на математичари на Република Северна Македонија, и во услови на пандемија, ја продолжи традицијата и го организираше 64-тиот ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА за учениците од средните училишта.

 • ПОСЕТА НА БРАКО

  На 19 мај 2021 година учениците од трета година од образовниот профил Машинско-енергетски техничар, под менторство на м-р Наталија Ашиковска

 • ПРОМОЦИЈА НА ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ - ТЕХНИЧАР ЗА ПРОИЗВОДНО МАШИНСТВО и ЗАВАРУВАЧ

  Учениците Кире Џунџев и Горан Атанасков ученици во образовниот профил „Техничар за компјутерско управување“ од машинската струка, денеска за време на престојот на Министерката за образование и наука г-ѓа Мила Царовска направија програма со која го изгравираа нејзиното име со помош на едукативна ЦНЦ машина.

ОБЈАВЕНИ КОНКУРСИ ЗА СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА ОД СТРАНА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА

https://mon.gov.mk/content/?id=4182 Конкурс за доделување 1500 (илјада и петстотини) стипендии за ученици кои ќе се запишат во паралелки во стручно образование во кои ќе се реализира практично образование со зголемен број на часови согласно програмите за стручно образование од јавните и приватните средни училишта во Република Северна Македонија за учебната 2021/2022 година https://mon.gov.mk/content/?id=4157 Конкурс за доделување 9 (девет) стипендии за ученици од средно образование кои реализираат наставни програми од машинска струка, односно машински сектор од јавните и приватните средни училишта во Република Северна Македонија за учебната 2021/2022 година https://mon.gov.mk/content/?id=4148 Конкурс за доделување 23 (дваесет и три) стипендии за ученици од средно образование кои реализираат наставни програми од електро-техничка струка, односно сектор електро-техника од јавните и приватните средни училишта во Република Северна Македонија за учебната 2021/2022 година https://mon.gov.mk/content/?id=4152 Конкурс за доделување 9 (девет) стипендии за ученици од средно образование кои реализираат наставни програми од угостителско - туристичката струка од јавните и приватните средни училишта во Република Северна Македонија за учебната 2021/2022 година https://mon.gov.mk/content/?id=4150 Конкурс за доделување на стипендии во четири категории за ученици Роми запишани во прва, втора, трета и четврта година од јавните и приватните средни училишта во Република Северна Македонија за учебната 2021/2022 година https://mon.gov.mk/content/?id=4185 Конкурс за доделување 100 (сто) стипендии за талентирани ученици - спортисти од јавните и приватните средни училишта во Република Северна Македонија за учебната 2021/2022 година https://mon.gov.mk/content/?id=4161 Конкурс за доделување 200 (двесте) стипендии за ученици од прва година кои реализираат наставни планови и програми од електро-техничка струка, градежно-геодетска струка, угостителско - туристичка струка, земјоделско-ветеринарна струка, машинска струка или текстилно-кожарска струка од јавните и приватните средни училишта во Република Северна Македонија за учебната 2021/2022 година https://mon.gov.mk/content/?id=4160 Конкурс за доделување 100 (сто) стипендии за ученици со посебни потреби од јавните и приватните средни училишта во Република Северна Македонија за учебната 2021/2022 година https://mon.gov.mk/content/?id=4159 Конкурс за доделување 50 (педесет) стипендии за ученици – деца без родители од јавните и приватните средни училишта во Република Северна Македонија за учебната 2021/2022 https://mon.gov.mk/content/?id=4156 Конкурс за доделување 520 (петстотини и дваесет) стипендии за социјална поддршка на ученици од јавните средни училишта во Република Северна Македонија за учебната 2021/2022 година https://mon.gov.mk/content/?id=4153

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани родители и ученици, наставата во училиштето започнува: за учениците од прва смена во 7.15 часот, а за учениците од втора смена во 13.30 часот. На секој кат во училиштето ќе има професори кои ќе ги упатуваат учениците кон училниците каде ќе се одвива наставата, а воедно ќе се грижат за спроведување на протоколите за однесување во услови на Пандемија. Влезот и излезот на учениците од прва и втора година е од предниот влез (главен влез) на училиштето. Влезот и излезот на учениците од трета и четврта година е од задниот влез на спортската сала (непосредно пред вакциналниот пункт). За учениците има организиран превоз до училиште. При влезот на училиштето учениците задолжително ги почитуваат протоколотите за однесување во услови на Пандемија: 1. Задолжително носење на заштитна маска 2. Задолжително мерење на температура при влез во училиштето 3. Задолжителна дезинфекција на раце 4. Одржување на потребно растојание

Предизвик на Федерацијата на училишен спорт на Македонија

Предизвикот на Федерацијата на училишен спорт на Македонија е прифатен. Развој на моторички способности во рамките на тренажен процес - фудбал (удар на гол, водење на топка, голманска техника, центар шут и дриблинг). Учениците од трета година Александар Стојанов, Мартин Басаров и Горан Ѓошевски при ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес, под менторство на м-р Ангелче Гушев како дел од УСК “Коле Неделковвски - УЗУС“ од Велес. И во месец април продолживме со предизвиците на Федерацијата на училишен спорт на Македонија во кој се прикличија повеќе од седумдесет ученици од генерацијата прва и трета година под менторство на м-р Ангелче Гушев.

Општински натпревар по математика за учениците од средните училишта

На ден 20.02.2021 год. се одржа општинскиот натпревар по математика за учениците од средните училишта.
Поради моменталната состојба во нашата држава, натпреварот се одржа online.
Од нашето училиште од прва година се натпреваруваа учениците: Ефтим Калешков, Стефани Амбаркова, Антонио Ристовски
Од втора година се натпреваруваа учениците:
Дени Николовски, Трајче Василевски и Христијан Андовски и Велко Петров.
Од трета година се натпреваруваа учениците:
Бојан Димовски, Јована Наумовска, Ѓорѓи Камчев.
Од четврта година се натпреваруваа учениците :
Ѓоре Јаневски и Теодор Ангелески.
Според резултатите објавени од Сојузот на математичари на Македонија, нашите ученици покажаа одлични резултати.
Честитки до учениците за постигнатите резултати на натпреварот, исто така им посакуваме уште подобри резултати на регионалниот натпревар по математика.

Остварена работна средба со партнерите во Дуалното стручно образование

Во просториите на училиштето беше остварена работна средба со преставници од училиштето и неговите партнери во Дуалното стручно образование. На средбата заедно со претставниците од Делегацијата на Германската стопанска комора, компаниите Маркарт и Брако се дискутираше за престојните активности:
Аплицирање во проекти финансирани од Регионалниот фонд за предизвици. На средните стручни училишта и компаниите им стануваат достапни финансиски средства за опремување на работилници неопходни за реализирање на практичната настава и обука на стручниот наставен кадар. Целта на овие проекти е интензивирање на соработката помеѓу училиштата и компаниите.
Формирање на конзорциум училиште-компании и заедничко аплицирање во проекти.
Заедно со компаниите со кои училиштето до сега има успешна соработка но и со можност за вклучување на други компании ќе се формира конзорциум преку кои ќе искажат интерес и ќе аплицираат за грантови.
Маркетинг активности за промовирање на образовниот профил Техничар за производно машинство. Имено во учебната 2021/22 година по трет пат ќе се запишат ученици во овој профил кои ќе имаат можност да се образуваат по германски модел а практичната настава да ја реализираат во компаниите Маркарт и Брако, но постојат можности за проширување на листата на компании партнери во овој проект.

Подкатегории

Вие сте на: Home Настани