KoleNedelkovski.edu.mk

 • УЧЕСТВО НА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВО СВЕТОТ НА ФИЗИКАТА“

  На ден 10.11.2018 год., Друштвото на физичарите на Република Македонија во соработка со „Скопје Сити Мол“ , ја реализира 42-та Школа „Млади физичари“.

 • Посета на Археолошкиот локалитет Стоби и Музејот на Албанската азбука во Битола

  Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието на ден 09.11.2018 год. (петок) беше реализирана заедничка активност помеѓу учениците од ССОУ „Коле Неделковски“ и учениците од партнер училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ од Куманово:

 • Противпожарен квиз натпревар

  На ден 08.11. 2018 година во салата Бели Мугри во Велес под покровителство на Градоначалникот на Општина Велес и проивпожарниот сојуз на Општината Велес се одржа 36-тиот Општински противпожарен квиз натпревар.

 • Посетата на Ветро паркот „Богданци"

  Согласно со Годишната програма за работа на Електротехничкиот актив при училиштето, Програмата за работа по наставните предмети Енергетски постројки и уреди и Практична настава, за образовниот профил Електротехничар енергетичар, денес (четврток 08.11.2018 г.),

 • Учество на тренинг обука “Зајакнување на капацитетите на наставниците задолжени за училишните заедници“

  Фонадацијата Конрад Аденауер и Здружението ЛЕАД во со одобрување на МОН и БРО, во периодот од 15-16.10.2018 год., во хотелот “Фени“ во Кавадарци организираше семинар на тема “Зајакнување на капацитетите на наставниците задолжени за училишните заедници“, а воедно и на работа на зајакнување на ученичкото учество во процесите на донесување на одлуки во средните училишта.

 • Популаризација на служење на воениот рок

  Денеска, претставници на Министерството за одбрана и офицери на Армијата на Република Македонија, пред учениците од завршните години извршија презентација на работата на Армијата на Република Македонија и популаризација на служењето на воениот рок.

 • Чествување на Патронот во с. Војница

 • Првиот наставен час за учениците од прва година и запознавање со новите класни раководители

 • Првиот училишен ден во ССОУ „Коле Неделковски“

 • Прошетка низ Новогард

 • 8-ма ученичка размена со збратименото училиште „Станислава Стажица“ од Новогард, Р. Полска.

  Во петокот, замина осмата група на нашите најдобри ученици за Новогард, Република Полска. Им посакуваме среќен пат и убав помин.

 • Свечено отварање на „Маркарт Тренинг Центар“

 • Донација од фирмата „Маркарт“ за ССОУ „Коле Неделковски“

УЧЕСТВО НА XXXVII ДРЖАВНИ НАТПРЕВАРИ НА ЕЛЕКТРОМАШИНСКИ И СООБРАЌАЈНИ УЧИЛИШНИ ЦЕНТРИ

Денеска (04.05.2018) во АСУЦ „Боро Петрушевски“ - Скопје се одржаа XXXVII Државни натпревари на електромашинските и сообраќајните училишни центри од Р. Македонија. На овие натпревари учество земаа учениците од машнската, електротехничката и сообраќајната струка при ССОУ „Коле Неделковски“. Учениците се натпреваруваа во следните образовни профили: Техничар за компјутерско управување, Машински техничар, Машинско енергетски техничар, Автомеханичар, Електротехничар за компјутерска техника и автоматика, Електротехничар енергетичар, Електротехничар за електроника и телекомуникации, Техничар за транспорт и шпедиција. Прво место освои: Иле Петровски од образовниот профил Техничар за компјутерско управување од машинската струка. Второ место освои: Сачко Ангеловски од образовниот профил Електротехничар за компјутерска техника и автоматика од електротехничката струка. Со пофалници се здобија: Бојан Николовски од образовниот профил техничар за транспорт и шпедиција и Виктор Славевски од образовниот профил електротехничар за електроника и телекомуникации. Честитки до сите ученици и ментори, учесници на натпреварите со желби за натамошни успеси !!!
Вие сте на: Home Настани Настани УЧЕСТВО НА XXXVII ДРЖАВНИ НАТПРЕВАРИ НА ЕЛЕКТРОМАШИНСКИ И СООБРАЌАЈНИ УЧИЛИШНИ ЦЕНТРИ