KoleNedelkovski.edu.mk

 • Прошетка низ Новогард

 • 8-ма ученичка размена со збратименото училиште „Станислава Стажица“ од Новогард, Р. Полска.

  Во петокот, замина осмата група на нашите најдобри ученици за Новогард, Република Полска. Им посакуваме среќен пат и убав помин.

 • Свечено отварање на „Маркарт Тренинг Центар“

 • Донација од фирмата „Маркарт“ за ССОУ „Коле Неделковски“

 • Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски од Велес, трети на Гимназијадата во Тетово

  Во периодот од 10-12.5.2018 год., во Тетово се одржа единаесетата по ред државна спортска манифестација на средни училишта „Гимназијада”. Учесниците се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини и тоа: фудбал, футсал, кошарка, ракомет и одбојка во машка и во женска конкуренција.

 • Фотографии од првиот ден од посетата на Будимпешта во рамките на меѓународната екскурзија за учениците од трета година

 • Интервју со гостите од Франција Посета на учениците од средното училиште Sauxmarais, Р. Франција

  Денес 23 април 2018 г. во Велес ги пречекавме, се дружевме и спортувавме со учениците и наставниците од Средното стручно училиште од Р.Франција од местото Tourlaville (http://www.lycee-sauxmarais.fr/), дел на збратимената општина Cherbourg-en-Cotentin, со Општина Велес.

 • Пријателски натпревар помеѓу учениците на ССОУ “Коле Неделковски“ и ООУ “Васил Главинов“

 • ДРЖАВНА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ОДБОЈКА

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се реализира ДРЖАВНАТА УЧИЛИШНА ЛИГА во одбојка – средни училишта во машка конкуренција.

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

 • Дружење и куглање

 • Прошетка на планината Витоша

 • 4 - ти ден од практичната настава

Илија Илиевски и Сашко Ангелов учесници на Училишен спортски камп

Во периодот од 10-12.5.2018 год., во Тетово во организација на Федерацијата на училишен спорт се одржа единаесетата по ред државна спортска манифестација на средни училишта „Гимназијада Тетово2018”. Учесниците се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини и тоа: фудбал, футсал, кошарка, ракомет и одбојка во машка и во женска конкуренција. На натпреварувањето учествува околу 1000 средношколци од 56 екипи од средните училишта во државата. Во организација на натпреварите беа вклучени над 100 професори по спорт и спортски активности. “Гимназијада Тетово 2018” е одлична можност за социјализација на младите, но и можност за покажување на индивидуалните и колективните спортски квалитети. Во рамките на оваа Гимназијада од Велес учество земаа и одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес во машка конкуренција каде што го освои третото место на Гимназијадата. Составен дел од екипата беа и нашите ученици Илија Илиевски и Сашко Ангеловски од 3-6 клас, кои преку освоеното трето место на училишната екипа се стекнаа со право на учество на училишниот спортски камп “Охрид 2018” за основни и средни училишта во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија. Споменатите ученици од нашето училиште кои работеа под менторство на професорот по спорт и спортски активности, м-р Ангелче Гушев ќе бидат дел од Училишниот спортски камп кои ќе се реализира во почетокот на месец јули 2018 год. во Охрид и истите ќе реализираат тренажен процес под менторство на врвни македонски спортисти во одбојка. Овој камп се реализира со поддршка на Агенцијата за млади и спорт.
Вие сте на: Home Настани Настани Илија Илиевски и Сашко Ангелов учесници на Училишен спортски камп