KoleNedelkovski.edu.mk

 • Фотографии од Гастрономскиот натпревар во Штип

 • Гастрономски и ресторански натпревар

  На ден 10.05.2019 година (Петок) на покана на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев„ – Штип се одржа гастрономски и ресторански натпревар наменет за ученици и студенти од средните угостителски училишта и факултетите за туризам од нашата држава. Учениците од ССОУ Коле Неделковски земаа учество во гастрономскиот дел.

 • На часот по иновации во ООУ „Благој Кирков“ - Велес

 • УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ (E-LEARNING)

 • Посета на средновековниот замок во Велење

 • Прошетка во Велење

 • Активности во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот

  Учениците од угостителската струка кои изведуваат практична настава во хотелот „Кампаниле“ во Барселона, Шпанија, имаа слободен викенд кои го искористија за прошетка и разгледување на градот.

 • Италијанска вечер приготвена од учениците од угостителската струка од ССОУ „Коле Неделковски“

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

24 Мај - Ден на сесловенските просветители Светите Кирил и Методиј

HPIM1032_filtered_resize

Во салата „Бели Мугри“ беше одржана свеченост по повод „24 Мај - Денот на Светите Кирил и Методиј“. На свеченоста беа доделени награди за најдобрите просветни работници. Оваа година за прв пат наградите беа доделени во три категории: најдобар наставник во одделенска, предметна настава и во средно образование.

Комисиите се одлучија за: Љубица Тодоровска од основното училиште „Благој Кирков“, Роска Чукниева од музчкото училиште „Стефан Гајдов“ и Мице Стефановски од средното стручно училиште „Коле Неделковски".

„Тој наставник секако ја заслужува наградата. Во долгогодишниот стаж има преку 20 медали со неговите ученици од различни натпреварувања по машинство„ рече Валентин Елисковски директор во ССОУ „Коле Неделковски".


Za_naslovna
HPIM1019_filtered_resize
HPIM1020_filtered_resize
HPIM1021_filtered_resize
HPIM1023_filtered_resize
HPIM1032_filtered_resize
Вие сте на: Home Настани Настани 24 Мај - Ден на сесловенските просветители Светите Кирил и Методиј