KoleNedelkovski.edu.mk

 • На часот по иновации во ООУ „Благој Кирков“ - Велес

 • УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ (E-LEARNING)

 • Посета на средновековниот замок во Велење

 • Прошетка во Велење

 • Активности во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот

  Учениците од угостителската струка кои изведуваат практична настава во хотелот „Кампаниле“ во Барселона, Шпанија, имаа слободен викенд кои го искористија за прошетка и разгледување на градот.

 • Италијанска вечер приготвена од учениците од угостителската струка од ССОУ „Коле Неделковски“

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

 • ПРВА УЧЕНИЧКА ЗАБАВА

 • УЧЕСТВО НА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВО СВЕТОТ НА ФИЗИКАТА“

  На ден 10.11.2018 год., Друштвото на физичарите на Република Македонија во соработка со „Скопје Сити Мол“ , ја реализира 42-та Школа „Млади физичари“.

Поетски караван

Денес 7.11.2018 г. во Библиотеката при ССОУ „Коле Неделковски“ Велес во 10 часот се одржа „Поетски караван“ во чест на 51-те Рацинови средби. Учениците од 1-6 клас под менторство на Ивана Јанушева проф. по македонски јазик и литература, заедно со учениците од 2-7 клас под менторство на Мариче Стојанова, проф. по македонски јазик и литература беа присутни со свои литературни творби. Гости на Поетскиот караван беа Веле Алексоски и Атанас Крлевски. Поддршка со своето присуство дадоа проф. по македонски јазик и литература Горан Грков и проф. по француски јазик Никола Димовски. За само еден час, малку беше се да се каже, а задоволството на лицата од учесниците на овој настан, зборуваше дека литературниот и убавиот збор се концептот кој треба ја насочи иднината на нашите генерации кон вистинскиот избор. Се надеваме на уште вакви успешни средби и соработки со нашите реномирани Велешани изразуваме Благодарност за прекрасните моменти.
Вие сте на: Home Настани Настани Поетски караван