KoleNedelkovski.edu.mk

 • УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ (E-LEARNING)

 • Посета на средновековниот замок во Велење

 • Прошетка во Велење

 • Активности во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот

  Учениците од угостителската струка кои изведуваат практична настава во хотелот „Кампаниле“ во Барселона, Шпанија, имаа слободен викенд кои го искористија за прошетка и разгледување на градот.

 • Италијанска вечер приготвена од учениците од угостителската струка од ССОУ „Коле Неделковски“

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

 • ПРВА УЧЕНИЧКА ЗАБАВА

 • УЧЕСТВО НА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВО СВЕТОТ НА ФИЗИКАТА“

  На ден 10.11.2018 год., Друштвото на физичарите на Република Македонија во соработка со „Скопје Сити Мол“ , ја реализира 42-та Школа „Млади физичари“.

 • Посета на Археолошкиот локалитет Стоби и Музејот на Албанската азбука во Битола

  Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието на ден 09.11.2018 год. (петок) беше реализирана заедничка активност помеѓу учениците од ССОУ „Коле Неделковски“ и учениците од партнер училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ од Куманово:

РАКОМЕТНАТА ЕКИПА НА ССОУ „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“ УЧЕСНИК НА ОПШТИНСКИТЕ НАТПРЕВАРИ ВО ВЕЛЕС

Во организација на Сојуз на училишен спорт – Велес, во периодот од 20 до 22 ноември оваа година се реализираше општинската лига – ракомет (машки) во која што учество земаа средните училишта од Велес. Натпреварите се организираат во Спортската сала “Гемиџии“. Под крајно не регуларни услови за игра екипа од страна на организаторот и делегатот на натпреварот екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ во продолжувањето два пати по пет минути во финалниот натпревар со СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ – Велес го освои второто на место на ниво на Општина Велес. Екипа на ССОУ “Коле Неделковски ја сочинуваа следните ученици: Тоше Јорданоски 3-2 клас, Давид Секуловски 1-6 клас, Драган Кимовски 3-5 клас, Кристијан Петров 4-3 клас, Никола Зазов 4-5 клас, Горан Крстевски 1-7 клас, Лазе Чаушевски 1-7 клас, Љупчо Гигов 1-7 клас, Никола Таневски 1-6 клас, Антонио Митревски 1-5 клас, Иле Димов 2-5 клас, Тоше Мартинов 2 -5 клас, Трајче Мазнев 1-4 клас, Петре Илиев 1-7 клас, Александар Митушев 1-8 клас и Ристовски Александар 1-8 клас. Екипата на нашето училиште ја предводеше наставникот по спорт и спортски активности, м-р Ангелче Гушев.
Вие сте на: Home Настани Настани РАКОМЕТНАТА ЕКИПА НА ССОУ „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“ УЧЕСНИК НА ОПШТИНСКИТЕ НАТПРЕВАРИ ВО ВЕЛЕС