KoleNedelkovski.edu.mk

 • Прошетка низ Новогард

 • 8-ма ученичка размена со збратименото училиште „Станислава Стажица“ од Новогард, Р. Полска.

  Во петокот, замина осмата група на нашите најдобри ученици за Новогард, Република Полска. Им посакуваме среќен пат и убав помин.

 • Свечено отварање на „Маркарт Тренинг Центар“

 • Донација од фирмата „Маркарт“ за ССОУ „Коле Неделковски“

 • Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски од Велес, трети на Гимназијадата во Тетово

  Во периодот од 10-12.5.2018 год., во Тетово се одржа единаесетата по ред државна спортска манифестација на средни училишта „Гимназијада”. Учесниците се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини и тоа: фудбал, футсал, кошарка, ракомет и одбојка во машка и во женска конкуренција.

 • Фотографии од првиот ден од посетата на Будимпешта во рамките на меѓународната екскурзија за учениците од трета година

 • Интервју со гостите од Франција Посета на учениците од средното училиште Sauxmarais, Р. Франција

  Денес 23 април 2018 г. во Велес ги пречекавме, се дружевме и спортувавме со учениците и наставниците од Средното стручно училиште од Р.Франција од местото Tourlaville (http://www.lycee-sauxmarais.fr/), дел на збратимената општина Cherbourg-en-Cotentin, со Општина Велес.

 • Пријателски натпревар помеѓу учениците на ССОУ “Коле Неделковски“ и ООУ “Васил Главинов“

 • ДРЖАВНА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ОДБОЈКА

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се реализира ДРЖАВНАТА УЧИЛИШНА ЛИГА во одбојка – средни училишта во машка конкуренција.

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

 • Дружење и куглање

 • Прошетка на планината Витоша

 • 4 - ти ден од практичната настава

Чествување по повод 70 години од смртта на Коле Неделковски

На 02.09.2011 година се навршија 70 години од смртта на поетот и револуционер Коле Неделковски. Во училиштето беше положено цвеќе пред бистата на Коле Неделковски од страна на Градоначалникот на Општина Велес, г-дин Горан Петров, делегација од училиштето предводена од Директорот г-дин Валентин Елисковски и делегација од Сојузот на борците. Поетско читање имаше поетесата Македонка Јанчевска. Потоа делегациите се упатија кон спомен куќата на Коле Неделковски во селото Војница.
Чествувањето понатаму продолжи во селото Отиштина каде на 02.09.1944 била формирана 8-та Македонска народно ослободителна бригада.
На крај, учениците од основното училиште „Тодор Јанев“ од Општина Чашка изведоа пригодна програма за животот и делото на Коле Неделковски.

Вие сте на: Home Настани Настани Чествување по повод 70 години од смртта на Коле Неделковски