KoleNedelkovski.edu.mk

 • УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ (E-LEARNING)

 • Посета на средновековниот замок во Велење

 • Прошетка во Велење

 • Активности во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот

  Учениците од угостителската струка кои изведуваат практична настава во хотелот „Кампаниле“ во Барселона, Шпанија, имаа слободен викенд кои го искористија за прошетка и разгледување на градот.

 • Италијанска вечер приготвена од учениците од угостителската струка од ССОУ „Коле Неделковски“

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

 • ПРВА УЧЕНИЧКА ЗАБАВА

 • УЧЕСТВО НА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВО СВЕТОТ НА ФИЗИКАТА“

  На ден 10.11.2018 год., Друштвото на физичарите на Република Македонија во соработка со „Скопје Сити Мол“ , ја реализира 42-та Школа „Млади физичари“.

 • Посета на Археолошкиот локалитет Стоби и Музејот на Албанската азбука во Битола

  Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието на ден 09.11.2018 год. (петок) беше реализирана заедничка активност помеѓу учениците од ССОУ „Коле Неделковски“ и учениците од партнер училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ од Куманово:

Свеченото отварање на Државниот натпревар за најдобар бизнис план во средните училишта за учебната 2011-2012 година

HPIM1861 filtered_resize

 

На 22.09.2011 година, наставниците кои го предаваат предметот „Бизнис“ во трета и четврта година (Ѓоргов Сашо, Елена Јосифоска, Боро Ристовски и Трајко Ајтов) заедно со директорот на ССОУ „Коле Неделковски“, г-дин Валентин Елисковски беа поканети на свеченото отварање на Државниот натпревар за најдобар бизнис план во средните училишта за учебната 2011-2012 година.

И oваа година, по петти пат, традиционално како организатори на настанот се: Бирото за развој на образованието, Центарот за развој на нови бизниси, како и Националниот центар за развој на иновации и претприемачко учење.

Од оваа година покровител на настанот е Владата на Република Македонија, која воедно ќе ги обезбеди и наградите за најдобрите. Свеченото означување на почетокот на натпреварот беше од страна на Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов во просториите на Машинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

 HPIM1827 filtered_resize

HPIM1829 filtered_resize

HPIM1832 filtered_resize

HPIM1833 filtered_resize

HPIM1834 filtered_resize

HPIM1835 filtered_resize

HPIM1836 filtered_resize

HPIM1839 filtered_resize

HPIM1842 filtered_resize

HPIM1844 filtered_resize

HPIM1846 filtered_resize

HPIM1853 filtered_resize

HPIM1857 filtered_resize

HPIM1861 filtered_resize

HPIM1866 filtered_resize

HPIM1867 filtered_resize

HPIM1868 filtered_resize

HPIM1872 filtered_resize

HPIM1875 filtered_resize

 

Вие сте на: Home Настани Настани Свеченото отварање на Државниот натпревар за најдобар бизнис план во средните училишта за учебната 2011-2012 година