KoleNedelkovski.edu.mk

 • Фотографии од Гастрономскиот натпревар во Штип

 • Гастрономски и ресторански натпревар

  На ден 10.05.2019 година (Петок) на покана на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев„ – Штип се одржа гастрономски и ресторански натпревар наменет за ученици и студенти од средните угостителски училишта и факултетите за туризам од нашата држава. Учениците од ССОУ Коле Неделковски земаа учество во гастрономскиот дел.

 • На часот по иновации во ООУ „Благој Кирков“ - Велес

 • УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ (E-LEARNING)

 • Посета на средновековниот замок во Велење

 • Прошетка во Велење

 • Активности во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот

  Учениците од угостителската струка кои изведуваат практична настава во хотелот „Кампаниле“ во Барселона, Шпанија, имаа слободен викенд кои го искористија за прошетка и разгледување на градот.

 • Италијанска вечер приготвена од учениците од угостителската струка од ССОУ „Коле Неделковски“

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

м-р Ангелче Гушев – најуспешен спортски педагог за 2019 во Велес

Во рамките на манифестацијата Избор на спортист на град Велес за 2019 година во организација на Општина Велес и Сојузот на спортови на Велес на 29.12.2017 год. (петок) на бродот “Панини“ на Велешко езеро, професорот по спорт и спортски активности при ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, м-р Ангелче Гушев беше прогласен за најуспешен спортски педагог за средно образование за 2019 година.

Во оваа 2019 година ги има постигнато следните резултати во рамките на Федерацијата на училишен спорт на Македонија и Сојуз на училишен спорт на Велес:
• прво место на општинските натпревари во рамките на општинската лига во одбојка (машки) со одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ (организирано во Велес)
• прво место на зонските натпревари (регион Исток) во рамките на лигата во одбојка (машки) со одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ (организирано во Валандово)
• прво место на регионалните натпревари во рамките на регионалната лига во одбојка (машки) со одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски““ (организирано во Пробиштип)
• четврто место со одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ на Државната лига во одбојка за средни училишта во машка конкуренција организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија во конкуренција на најдобрите шест средни училишта во Република Македонија и тоа: СОУ “Никола Карев“ Струмица, ДУФК “М.М. Брицо“ Скопје, СОУ “Н. Н. Борче “ Крушево , СОУ “Никола Штејн“ Тетово, ССОУ “Коле Неделкивски“ Велес и СОУ “Зеф Љуш Марку“ Скопје. “ (организирано во Скопје, Тетово и Струмица преку три турнири)
• второ место на општинските натпревари во рамките на општинската лига во ракомет (машки) со одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“
• второ место на општинските натпревари во рамките на општинската лига во одбојка (женски) со одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“
• организирање на меѓународни одбојкарски натпревари во машка конкуренција помеѓу одбојкарските екипи на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес Република Македонија и СОУ “Станислав Сташица“ – Новогард, Република Полска и тоа во двете држави.

Вие сте на: Home Настани Настани м-р Ангелче Гушев – најуспешен спортски педагог за 2019 во Велес