KoleNedelkovski.edu.mk

 • Фотографии од Гастрономскиот натпревар во Штип

 • Гастрономски и ресторански натпревар

  На ден 10.05.2019 година (Петок) на покана на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев„ – Штип се одржа гастрономски и ресторански натпревар наменет за ученици и студенти од средните угостителски училишта и факултетите за туризам од нашата држава. Учениците од ССОУ Коле Неделковски земаа учество во гастрономскиот дел.

 • На часот по иновации во ООУ „Благој Кирков“ - Велес

 • УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ (E-LEARNING)

 • Посета на средновековниот замок во Велење

 • Прошетка во Велење

 • Активности во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот

  Учениците од угостителската струка кои изведуваат практична настава во хотелот „Кампаниле“ во Барселона, Шпанија, имаа слободен викенд кои го искористија за прошетка и разгледување на градот.

 • Италијанска вечер приготвена од учениците од угостителската струка од ССОУ „Коле Неделковски“

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

Општинскиот натпревар од машинската струка за образовниот профил Техничар за компјутерско управување

На 17.02.2020 год. (понеделник) беше одржан Општинскиот натпревар од машинската струка, образовен профил Техничар за компјутерско управување.
На натпреварот беа пријавени 5 ученици од овој профил.
Прашањата и тестовите беа изработени од страна на професорите-ментори Зоран Пасламушков, Орданче Амбарков и Илија Трчилов по предметите „Компјутерско управување“ и „Програмирање на компјутерски управувани машини“.
На натпреварот беа постигнати следните резултати:
1 место - Петар Филиповски со освоени 82,5 поени
2 место - Горан Атанасков со освоени 80 поени
3 место - Тоше Колевски со освоени 75,5 поени
4 место - Никола Гуцинов со освоени 70 поени
5 место - Мартин Голчев со освоени 65,5 поени

На сите ученици кои учествуваа во натпреварот им го честитаме постигнатиот успех, а на Петар Филиповски му посакуваме многу успех и достојно да го претставува училиштето во натамошните натпревари.

Вие сте на: Home Настани Настани Општинскиот натпревар од машинската струка за образовниот профил Техничар за компјутерско управување