KoleNedelkovski.edu.mk

 • Фотографии од Гастрономскиот натпревар во Штип

 • Гастрономски и ресторански натпревар

  На ден 10.05.2019 година (Петок) на покана на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев„ – Штип се одржа гастрономски и ресторански натпревар наменет за ученици и студенти од средните угостителски училишта и факултетите за туризам од нашата држава. Учениците од ССОУ Коле Неделковски земаа учество во гастрономскиот дел.

 • На часот по иновации во ООУ „Благој Кирков“ - Велес

 • УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ (E-LEARNING)

 • Посета на средновековниот замок во Велење

 • Прошетка во Велење

 • Активности во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот

  Учениците од угостителската струка кои изведуваат практична настава во хотелот „Кампаниле“ во Барселона, Шпанија, имаа слободен викенд кои го искористија за прошетка и разгледување на градот.

 • Италијанска вечер приготвена од учениците од угостителската струка од ССОУ „Коле Неделковски“

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

Предизвик за млади истражувачи – 3

 

На конкурсот од Фондот за иновации и технолошки равој, насловен како „Предизвик за млади истражувачи – 3“, кој беше отворен на 24 јануари 2020 г. беа пријавени вкупно 58 училишта, од кои 20 основни и 38 средни училишта. Бројот на апликациите беше голем, со оглед дека само од град Скопје беа пријавени 23 училишта, а од останатите места во Р. С. Македонија беа пријавени се уште 35 училишта. Пријавени беа многу проекти и идеи.
Во финалната селекција беа избрани 39 проекти.
ССОУ „Коле Неделковски“, на овој конкурс учествуваше со вкупно 3 проектни апликации, од кои денес 21.05.2020 г. беа презентирани две апликации, кои влегоа во финалната борба.
1. Предлог проект „Јурта за молњи“ – Презентер Надица Трифунова II - 6 / ЕКТА, ментор Снежана Софијанова и работна група во проектната апликација, од вкупно 6 ученика од II-6 и II – 8 клас од Електротехничка струка.

2. Предлог проект „Соларен сончоглед“ – презентер Бојан Тодоров од II-6 / ЕКТА, ментор Симон Мајсторов и работна група во проектната апликација, од вкупно 5 ученика во II – 6 / ЕКТА од Електротехничка струка.

Презентацијата согласно безбедносните мерки се одвивше on – line, преку платформата ZOOM. Комисијата беше составена од 5 члена и тоа: 2 – ца претставници од Фондот за иновации и технолошки развој, претставник на БРО, претставник на МОН, универзитетски професори како и партнерски организации.

 

Вие сте на: Home Настани Настани Предизвик за млади истражувачи – 3