KoleNedelkovski.edu.mk

 • ПРОМОЦИЈА НА ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ - ТЕХНИЧАР ЗА ПРОИЗВОДНО МАШИНСТВО и ЗАВАРУВАЧ

  Учениците Кире Џунџев и Горан Атанасков ученици во образовниот профил „Техничар за компјутерско управување“ од машинската струка, денеска за време на престојот на Министерката за образование и наука г-ѓа Мила Царовска направија програма со која го изгравираа нејзиното име со помош на едукативна ЦНЦ машина.

 • ПРОМОЦИЈА НА ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

  Со почитување на мерките за однесување во услови на панедмија, под мотото УЧИ ПАМЕТНО РАБОТИ СТРУЧНО во дворот на ССОУ „Коле Неделковски“ беше претставен новиот концепт на Дуално образование.

 • Посета и презентација на работата на фирмата АЦ Електрик Тек ДОО

 • УЧЕНИЦИТЕ ОД ДУАЛНАТА ПАРАЛЕЛКА ИЗБИРАА ПРЕТПРИЈАТИЕ КАДЕ ЌЕ ИЗВЕДУВААТ ПРАКТИЧНА НАСТАВА

  Денеска во училишниот двор, почитувајќи ги препораките за однесување во услови на пандемија, учениците од образовниот профил „Техничар за производно машинство“ остварија средба со претставници од Делегацијата на Германското стопанство во Република Северна Македонија и претставници од претпријатијата „Маркарт Македонија“ и „Брако“.

 • ССОУ „Коле Неделковски“ – Добитник на грант од МОН за Проект на МИМО

 • Доделени таблетите на учениците од семејства кои се во тешка социјална состојба.

 • Средба со учениците кои добија стипендија од Општина Велес

 • Учество на работилницата на тема: Искуствата и предизвиците со онлајн наставата по Физичко и здравствено образование и Спорт и спортски активности

 • Посета на Министерката за образование и наука г-ѓа Мила Царовска и Директорот на Делегацијата на германско стопанство на Р.С. Македонија г-дин Патрик Мартенс

 • ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЧЕН И КВАЛИТЕТЕН КАДАР

 • Начин на однесување на учениците во услови на пандемија

 • Документи за работата на училиштето

 • ЕВРОПСКИ ДЕН НА СПОРТОТ ВО УЧИЛИШТАТА

Учество на работилницата на тема: Искуствата и предизвиците со онлајн наставата по Физичко и здравствено образование и Спорт и спортски активности

Во организација на Федерацијата на спортски педагози на Република Македонија, на 28.01.2021 год. (четврток) се организираше работилница на тема: Искуствата и предизвиците со онлајн наставата по Физичко и здравствено образование и Спорт и спортски активности.
На оваа работилница се разговараше за следното:
- искуства од онлајн наставата по ФЗО/ССА (мислења на наставниците)
- мислење од учениците од онлајн наставата по ФЗО/ССА
- менаџирање на наставата по ФЗО/ССА во услови на онлајн настава
- како понатаму ? Што можеме да подобриме
- дискусија и завршни согледувања и сугестии од учесниците
Како модератори на на оваа работилница се преставија Гордан Стојчевски како претседател на Федерацијата на спортски педагози на Македонија (ФСПРМ), потоа проф. д-р Билјана Попеска, член на комисијата за научно истражувачка работа при ФСПРМ, Александар Јовановиќ, Директор на ООУ “Крсте Мисирков“ Куманово,активот на наставници по ФЗО од ООУ “Ванчо Прке“ од Штип, Југослав Спасиќ, претседател на комисијатаза наставни практики при ФСПРМ.
Во рамките на оваа работилница од ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес учество земa м-р Ангелче Гушев кој што имаше конструктивна дискусија за спроведувањето на онлајн наставата при училиштето.

Вие сте на: Home Настани Настани Учество на работилницата на тема: Искуствата и предизвиците со онлајн наставата по Физичко и здравствено образование и Спорт и спортски активности