KoleNedelkovski.edu.mk

 • Редовна средба на средношколската заедница

  Претседателите на класните заедници при ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 20.10.2021 год. (среда) во спортската сала на училиштето одржаа состанок со претседателите на ученичките заедници при училиштето.

 • Обука на вработените за давање на прва помош и хуманитарна акција за собирање на стара облека

  Во период од 11-15 Октомври 2021 г. во училиштето се одржа обука за вработените за давање на прва помош во организација на ОО Црвен Крст Велес. Истовремено ОО Црвен Крст и ССОУ „Коле Неделковски“ организираа хуманитарна акција за собирање на стара облека.

 • ОДБЕЛЕЖАН 23 ОКТОМВРИ, ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

  Во организација на Општина Велес, денес беше одбележан 23 Октомври, денот на македонската револуционерна борба. Делегација од ССОУ ,,Коле Неделковски" положи свежо цвеќе пред споменикот на велешките Илинденци во центарот на градот.

 • Предизвик за млади истражувачи

  Во рамките на проектот„Предизвик за млади истражувачи“, одговорниот наставник Симонче Мајсторов заедно со група ученици од 4-4 паралелка продолжуваат со изработка на соларен сончев колектор кој наскоро ќе биде поставен во училиштето ССОУ„Коле Неделковски“

 • Еколошка акција и велосипедска тура

  Денеска во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието беше реализирана еколошка акција во училиштето и училишниот двор – чистење од смет, а потоа велосипедска тура ССОУ „Коле Неделковски“ – езеро Младост – ССОУ „ Коле Неделковски“.

 • Уште една успешна приказна започната во ССОУ „Коле Неделковски“

  Росана Стаменкова - Brand Design Manager и UX/UI дизајнер и девелопер

 • Уште една успешна приказна започната во ССОУ „Коле Неделковски“

  Никола Тодоровски - менаџер на компанијата „Joopone“

 • Уште една успешна приказна започната во ССОУ „Коле Неделковски“

  Марјан Стојанов - експерт за планирање и развој на фиксни мрежи во А1 Македонија

 • ПОСЕТА НА „ПАЛС КОМПАНИ“

  На 02 јуни 2021 година, во рамки на предметот Практична настава, учениците од трета година од образовниот профил Машинско-енергетски техничар, под менторство на м-р Наталија Ашиковска, беа во посета на лимарската работилница „ПАЛС КОМПАНИ“ притоа запазувајќи ги протоколите за заштита од Ковид 19.

 • ПОСЕТА НА „ЛЕОВ КОМПАНИ“

  Учениците од трета година од образовниот профил Машински техничар, денес, 31 мај 2021 година, во рамки на предметот Практична настава, под менторство на м-р Наталија Ашиковска беа во посета на еден од социјалните партнери на училиштето, “Леов Компани”, притоа запазувајќи ги протоколите за заштита од Ковид 19.

 • ПОСЕТА НА АД „БЛАГОЈ ЃОРЕВ“

  Учениците од трета година од образовните профили Машинско-енергетски техничар и Електротехничар за компјутерска техника и автоматика, под менторство на професорите м-р Наталија Ашиковска и професор Ѓорѓи Ѓорѓиев во рамки на предметот „Практична настава“ денес беа во посета на еден од социјалните партнери на училиштето, компанијата АД „БЛАГОЈ ЃОРЕВ“ -Велес, почитувајќи ги мерките за заштита од Ковид 19.

 • Психологија во спортот

  Во услови на пандемија предизвикана од COVID 19, во координација со Федерацијата на училишен спорт на Македонија и Аенцијата за млади и спорт, Сојузот на училишен спорт на Велес, своите програмски активности ги реализираше во вид на натпревари и спортски настани – „ФУСМ предизвик“ и „Психологија во спортот“, алтернативно преку своите органи организираа „ФУСМ предизвик“ и „Психологија во спортот“.

ССОУ „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“ е добитник на Деветоноемвриската награда

 

9-noemvriska-nagrada

ССОУ „Коле Неделковски“ е овогодинешниот добитник на деветоноемвриската награда што ја доделува Општина Велес. Успехот е уште поголем што и двајца наши ученици, Билјана Шкортова и Тоше Велев,  се добитници на пофалница „9-ти ноември“. Ова е доказ дека наградата е отидена во вистински раце и дека училиштето создава кадри кои успешно го претставуваат градот и државата .

Фотогалерија: ССОУ „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“ е добитник на Деветоноемвриската награда

Вие сте на: Home Настани Настани ССОУ „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“ е добитник на Деветоноемвриската награда