KoleNedelkovski.edu.mk

 • Прошетка низ Новогард

 • 8-ма ученичка размена со збратименото училиште „Станислава Стажица“ од Новогард, Р. Полска.

  Во петокот, замина осмата група на нашите најдобри ученици за Новогард, Република Полска. Им посакуваме среќен пат и убав помин.

 • Свечено отварање на „Маркарт Тренинг Центар“

 • Донација од фирмата „Маркарт“ за ССОУ „Коле Неделковски“

 • Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски од Велес, трети на Гимназијадата во Тетово

  Во периодот од 10-12.5.2018 год., во Тетово се одржа единаесетата по ред државна спортска манифестација на средни училишта „Гимназијада”. Учесниците се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини и тоа: фудбал, футсал, кошарка, ракомет и одбојка во машка и во женска конкуренција.

 • Фотографии од првиот ден од посетата на Будимпешта во рамките на меѓународната екскурзија за учениците од трета година

 • Интервју со гостите од Франција Посета на учениците од средното училиште Sauxmarais, Р. Франција

  Денес 23 април 2018 г. во Велес ги пречекавме, се дружевме и спортувавме со учениците и наставниците од Средното стручно училиште од Р.Франција од местото Tourlaville (http://www.lycee-sauxmarais.fr/), дел на збратимената општина Cherbourg-en-Cotentin, со Општина Велес.

 • Пријателски натпревар помеѓу учениците на ССОУ “Коле Неделковски“ и ООУ “Васил Главинов“

 • ДРЖАВНА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ОДБОЈКА

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се реализира ДРЖАВНАТА УЧИЛИШНА ЛИГА во одбојка – средни училишта во машка конкуренција.

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

 • Дружење и куглање

 • Прошетка на планината Витоша

 • 4 - ти ден од практичната настава

Освоено трето место на натпреварот од областа на заштита од пожари

osvoeno-treto-mesto-od-oblasta-zastita-od-pozari

 

Противпожарниот сојуз на општина Велес во рамките на своите редовни активности а со цел подигање на свеста кај младите за заштита на животната средина од пожари и оваа година по 29-ти пат го организираше квиз натпреварот од областа заштитата од пожари.   

Квиз натпреварот се одвиваше во две категории:
        -натпревари помеѓу основните училишта
        -натпревари помеѓу средните училишта

    Општинскиот квиз натпревар се одржа на 4 ноември во салата „Бели Мугри“ под покровителсто на противпожарниот сојуз на општината Велес и градоначалникот Г-дин Горан Петров.
    ССОУ „Коле Неделковски“ го претставува учениците од 3-5 клас: Блажевска Теодора, Панов Далибор и Јаковлевска Маринела под менторство на проф. Мемиќ Митхат.
    Во конкуренција на средни училишта од нашиот град нашите ученици го освоија 3-то место, учениците од гимназијата беа прво место а второто место го освоија учениците од Хемиското училиште.
    Натпреварот помина во дружба и меѓусебно запознавање на учесниците, но не изостана и натпреварувачкиот дух и желбата за победа која што овој пат ја однесоа учениците од Гимназијата „Кочо Рацин“.

Вие сте на: Home Настани Настани Освоено трето место на натпреварот од областа на заштита од пожари