KoleNedelkovski.edu.mk

 • ПРОМОЦИЈА НА ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ - ТЕХНИЧАР ЗА ПРОИЗВОДНО МАШИНСТВО и ЗАВАРУВАЧ

  Учениците Кире Џунџев и Горан Атанасков ученици во образовниот профил „Техничар за компјутерско управување“ од машинската струка, денеска за време на престојот на Министерката за образование и наука г-ѓа Мила Царовска направија програма со која го изгравираа нејзиното име со помош на едукативна ЦНЦ машина.

 • ПРОМОЦИЈА НА ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

  Со почитување на мерките за однесување во услови на панедмија, под мотото УЧИ ПАМЕТНО РАБОТИ СТРУЧНО во дворот на ССОУ „Коле Неделковски“ беше претставен новиот концепт на Дуално образование.

 • Посета и презентација на работата на фирмата АЦ Електрик Тек ДОО

 • УЧЕНИЦИТЕ ОД ДУАЛНАТА ПАРАЛЕЛКА ИЗБИРАА ПРЕТПРИЈАТИЕ КАДЕ ЌЕ ИЗВЕДУВААТ ПРАКТИЧНА НАСТАВА

  Денеска во училишниот двор, почитувајќи ги препораките за однесување во услови на пандемија, учениците од образовниот профил „Техничар за производно машинство“ остварија средба со претставници од Делегацијата на Германското стопанство во Република Северна Македонија и претставници од претпријатијата „Маркарт Македонија“ и „Брако“.

 • ССОУ „Коле Неделковски“ – Добитник на грант од МОН за Проект на МИМО

 • Доделени таблетите на учениците од семејства кои се во тешка социјална состојба.

 • Средба со учениците кои добија стипендија од Општина Велес

 • Учество на работилницата на тема: Искуствата и предизвиците со онлајн наставата по Физичко и здравствено образование и Спорт и спортски активности

 • Посета на Министерката за образование и наука г-ѓа Мила Царовска и Директорот на Делегацијата на германско стопанство на Р.С. Македонија г-дин Патрик Мартенс

 • ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЧЕН И КВАЛИТЕТЕН КАДАР

 • Начин на однесување на учениците во услови на пандемија

 • Документи за работата на училиштето

 • ЕВРОПСКИ ДЕН НА СПОРТОТ ВО УЧИЛИШТАТА

ССОУ „Коле Неделковски“ – Добитник на грант од МОН за Проект на МИМО

 

Во рамките на Проектот за „Меѓуетничка интеграција на младите во образованието“ училиштето ССОУ „Коле Неделковски“ - Велес веќе осма учебна година е во партнерство со училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ од Куманово при што заеднички се реализирани многубројни активности со ученици од мешан етнички состав.
И оваа учебна година двете партнер училишта, шести пат по ред се добитници на грант од МОН за реализација на активности кои придонесуваат за развој и унапредување на мултикултурализмот, меѓуетничката интеграција и толеранција.
Со тоа нашето училиште ќе даде свој придонес како единствено средно училиште од општината добитник на овој грант со реализација на активностите од проектот како онлајн, така и со дирекни средби доколку за тоа се створат услови да се зголеми соработката и дружењето на учениците од различните етнички заедници во учичиштето и пошироко.
145630504 10159155576439662_8280799048306602046_n

 

Вие сте на: Home Настани Настани ССОУ „Коле Неделковски“ – Добитник на грант од МОН за Проект на МИМО