KoleNedelkovski.edu.mk

 • ПРОМОЦИЈА НА ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ - ТЕХНИЧАР ЗА ПРОИЗВОДНО МАШИНСТВО и ЗАВАРУВАЧ

  Учениците Кире Џунџев и Горан Атанасков ученици во образовниот профил „Техничар за компјутерско управување“ од машинската струка, денеска за време на престојот на Министерката за образование и наука г-ѓа Мила Царовска направија програма со која го изгравираа нејзиното име со помош на едукативна ЦНЦ машина.

 • ПРОМОЦИЈА НА ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

  Со почитување на мерките за однесување во услови на панедмија, под мотото УЧИ ПАМЕТНО РАБОТИ СТРУЧНО во дворот на ССОУ „Коле Неделковски“ беше претставен новиот концепт на Дуално образование.

 • Посета и презентација на работата на фирмата АЦ Електрик Тек ДОО

 • УЧЕНИЦИТЕ ОД ДУАЛНАТА ПАРАЛЕЛКА ИЗБИРАА ПРЕТПРИЈАТИЕ КАДЕ ЌЕ ИЗВЕДУВААТ ПРАКТИЧНА НАСТАВА

  Денеска во училишниот двор, почитувајќи ги препораките за однесување во услови на пандемија, учениците од образовниот профил „Техничар за производно машинство“ остварија средба со претставници од Делегацијата на Германското стопанство во Република Северна Македонија и претставници од претпријатијата „Маркарт Македонија“ и „Брако“.

 • ССОУ „Коле Неделковски“ – Добитник на грант од МОН за Проект на МИМО

 • Доделени таблетите на учениците од семејства кои се во тешка социјална состојба.

 • Средба со учениците кои добија стипендија од Општина Велес

 • Учество на работилницата на тема: Искуствата и предизвиците со онлајн наставата по Физичко и здравствено образование и Спорт и спортски активности

 • Посета на Министерката за образование и наука г-ѓа Мила Царовска и Директорот на Делегацијата на германско стопанство на Р.С. Македонија г-дин Патрик Мартенс

 • ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЧЕН И КВАЛИТЕТЕН КАДАР

 • Начин на однесување на учениците во услови на пандемија

 • Документи за работата на училиштето

 • ЕВРОПСКИ ДЕН НА СПОРТОТ ВО УЧИЛИШТАТА

ОБЕЗБЕДЕНО УЧЕСТВО НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА

И оваа учебна година, иако во услови на пандемија, Сојузот на математичари на Република Северна Македонија ја продолжи традицијата и го организираше РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА за учениците од средните училишта. Натпреварот се одржа на 13.03.2021 година (сабота ) преку платформата Teams.
На натпреварот учество земаа следните ученици од ССОУ „Коле Неделковски“: Стефани Амбаркова и Антонио Ристовски од прва година; Дени Николовски,Трајче Василевски, Христијан Андовски и Велко Петров од втора година; Бојан Димовски, Јована Наумовска, Ѓорѓи Камчев од трета година натпреваруваа учениците и Теодор Ангелески од четврта година.
Според конечните резултати, објавени од Сојузот на математичари на Македонија, нашите ученици покажаа одлични резултати и со тоа обезбедија учество на Државниот натпревар, кој според календарот на натпревари од СММ ќе се одржи на 10.04.2021 и 11.04.2021.
Честитки за учениците и менторите за постигнатите резултати на натпреварот, им посакуваме уште подобри резултати на Државниот натпревар по математика.

Вие сте на: Home Настани Настани ОБЕЗБЕДЕНО УЧЕСТВО НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА