KoleNedelkovski.edu.mk

 • Прошетка низ Новогард

 • 8-ма ученичка размена со збратименото училиште „Станислава Стажица“ од Новогард, Р. Полска.

  Во петокот, замина осмата група на нашите најдобри ученици за Новогард, Република Полска. Им посакуваме среќен пат и убав помин.

 • Свечено отварање на „Маркарт Тренинг Центар“

 • Донација од фирмата „Маркарт“ за ССОУ „Коле Неделковски“

 • Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски од Велес, трети на Гимназијадата во Тетово

  Во периодот од 10-12.5.2018 год., во Тетово се одржа единаесетата по ред државна спортска манифестација на средни училишта „Гимназијада”. Учесниците се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини и тоа: фудбал, футсал, кошарка, ракомет и одбојка во машка и во женска конкуренција.

 • Фотографии од првиот ден од посетата на Будимпешта во рамките на меѓународната екскурзија за учениците од трета година

 • Интервју со гостите од Франција Посета на учениците од средното училиште Sauxmarais, Р. Франција

  Денес 23 април 2018 г. во Велес ги пречекавме, се дружевме и спортувавме со учениците и наставниците од Средното стручно училиште од Р.Франција од местото Tourlaville (http://www.lycee-sauxmarais.fr/), дел на збратимената општина Cherbourg-en-Cotentin, со Општина Велес.

 • Пријателски натпревар помеѓу учениците на ССОУ “Коле Неделковски“ и ООУ “Васил Главинов“

 • ДРЖАВНА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ОДБОЈКА

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се реализира ДРЖАВНАТА УЧИЛИШНА ЛИГА во одбојка – средни училишта во машка конкуренција.

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

 • Дружење и куглање

 • Прошетка на планината Витоша

 • 4 - ти ден од практичната настава

Обука за стандарди за оценување

obuka-za-standardi-za-ocenuvanje

 

Во рамките на проектот за средно образование под покровителство на USAID, во ССОУ „Коле Неделкковски“ се одржа четиридневна обука на наставниците за примена на стандардите за оценување. Обуката ја реализираа обучувачите: Цветанка Ѓакова Панова и Валентина Шкрекова. Во првиот циклус на обука учество земаа 38 наставници а во вториот циклус што ќе се одржи во второто полугодие учество ќе земат останатите наставници од училиштето.

obuka-za-standardi-za-ocenuvanje 1

obuka-za-standardi-za-ocenuvanje 2

obuka-za-standardi-za-ocenuvanje 3

obuka-za-standardi-za-ocenuvanje 4

obuka-za-standardi-za-ocenuvanje 5

obuka-za-standardi-za-ocenuvanje 6

obuka-za-standardi-za-ocenuvanje 7

obuka-za-standardi-za-ocenuvanje 8

obuka-za-standardi-za-ocenuvanje 9

Вие сте на: Home Настани Настани Обука за стандарди за оценување