KoleNedelkovski.edu.mk

 • Поетски караван на Друштвото на писатели на Македонија (ДПМ)

  Во чест на 75-годишнината од издавањето на поетската збирка „Бели Мугри“ од Коста Солев Рацин, Друштвото на писатели го посети Велес и со свои членови, поети од државава, се претставија пред велешката публика. Настанот се одржа во големата сала ,,Бели Мугри“ при библиотеката ,,Гоце Делчев“- Велес во 19:00h.

 • Зборник „Велешки поетски пулсирања“

  На ден 6ти Ноември 2014 година (четврток) со почеток во 18ч и 30 мин во градската библиотека ,,Гоце Делчев“ Велес се одржа промоција и доделување на Зборникот ,,Велешки поетски пулсирања“. Местото на настанот се одржа во салата на Француското и Англиското катче каде што стана претесно за љубителите на поетскиот збор.

 • ТРЕТА ИЗЛОЖБА НА ПРОЕКТИ ОД МЛАДИ ИСТРАЖУВАЧИ НАУКА НА МЛАДИ

  Во организација на Светскиот ден на науката 10 ти Ноември по трет пат во нашата држава се организираше изложба на проекти од млади истражувачи. Изложбата беше организирана во просториите на Народната канцеларија на Република Македонија а под покровителство на Претседателот на Република Македонија – Ѓорге Иванов на 7 Ноември 2014 год.

 • Противпожарен квиз натпревар

  На ден 05.11. 2014 година се одржа 32-от Општински противпожарен квиз натпревар во салата „Бели Мугри“ во Велес под покровителство на Градоначалникот на Општина Велес и проивпожарниот сојуз на Општината Велес.

 • Користење на европските фондови (ИПА)

  Здружението на финансики работници на локалната самоуправа и јавни претпријатија Велес, имплементирајќи ги проектните активности содржани во проектот ,, Обука за користење на европските фондови,, , одржа обука на претставници на правни субјекти и невладини организации од Општина Велес, со цел да се пренесат искуства и информации од областа на: Европските фондови, начини за изнаоѓање на партнерства за заедничко аплицирање, аплицирање за користење на Европските фондови за финасирање на правни субјекти .

 • Вешти и компетентни

  Во рамките на проектот „Вешти и компетентни“ кој Министерството за образование и наука го спроведува во средните училишта во земјава, учениците од ССОУ„Коле Неделковски“остварија средба со реномиран гостин од бизнис секторот професор доктор Кочо Анѓушев .Целта на оваа интерактивна средба помеѓу гостинот и учениците беше запознавање со добра пракса и вистински искуства од областа на бизнисот, претприемништвото и иновациите.

 • Планинарска тура Чеплес

  На ден 18 и 19 Октомври 2014 год. беше реализирана планинарска тура до Чеплес, предвидена со годишниот план по предметот Спорт и спортски активности.

 • ИЗВЕШТАЈ ОД ПОСЕТАТА НА САЕМОТ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО ОПШТИНА НЕГОТИНО

  Учениците од ССОУ „Коле Неделковски“ го посетија вториот саем за вработување кој се одржа во основното училиште „Страшо Пинџур“ во Неготино. Овој саем е организиран од Агенцијата за вработување на Р. Македонија и преставува можност директно во контакт да дојдат работодавачите и барателите на работа.

 • Изложба „Балканските војни во Македонија 1912-1913”

  На 21 Октомври во рамките на одбележувањето на 23-ти Октовмри, Денот на Македонската револуционерна борба, во Ликовниот салон учениците од нашето училиште под менторство на проф.по историја Весна Стојанова Богоевска присуствуваше на отворањето на изложбата „Балканските војни во Македонија 1912-1913“.

 • Посетата на штандот на компанијата ,,Раде Кончар″

  На покана од компанијата ,,Раде Кончар″, со ученици од IV година училиштето учествуваше на образовниот дел од штандот поставен на годинешниот саем „Технома 2014“.

 • ЗЛАТНА ПЛАКЕТА НА „МАКИНОВА 2014“

  Во организација на Сојузот на Пронаоѓачите и Автори на технички унапредувања на Македонија - СПАТУМ по 35-ти пат во континуитет од 1980 година се организираше изложбата на пронајдоци, иновации, нови технологии, нови производи, технички унапредувања, индустриски дизајн, трговски марки...

 • Eколошка акција - Македонија без отпад

  Дел од времето на училиште учениците го поминуваат во својот училишен двор.Без да размислат за своето здравје понекогаш забораваат и отпадоците ги расфрлаат околу себе.За надминување и спречување на таа појава учениците самостојно се вклучија во чистење на дворот и зелените површини кои се наоѓаат во самиот двор.Во оваа акција се вклучија 40 ученици од сите четири години, Директорот на училиштето, стручната служба и сите заедно покажаа како треба да се однесуваме во нашата околина и местото каде поминуваме голем дел од денот.Дел од времето на училиште учениците го поминуваат во својот училишен двор.Без да размислат за своето здравје понекогаш забораваат и отпадоците ги расфрлаат околу себе.За надминување и спречување на таа појава учениците самостојно се вклучија во чистење на дворот и зелените површини кои се наоѓаат во самиот двор.Во оваа акција се вклучија 40 ученици од сите четири години, Директорот на училиштето, стручната служба и сите заедно покажаа како треба да се однесуваме во нашата околина и местото каде поминуваме голем дел од денот.

Меѓународен математички натпревар КЕНГУР 2012

kengur-natprevar-2012

На ден 22.03.2012 год. во просториите на ССОУ „ Коле Неделковски “, се одржа Меѓународниот математички натпревар Кенгур 2012, организиран од Сојузот на математичари на Македонија на кој учествуваат ученици од сите средни и основни училишта во Р.Македонија. На овој натпревар  земаа учество вкупно четиринаесет  ученици од прва, втора и трета година од нашето училиште. Учениците постигнаа солидни резултати, а ученикот Ѓорѓиевски Бобан од 1 – 7 клас, со ментор Ташкова Мира се здоби со пофалница. Честитки за постигнатиот успех!!!

 bobankengur

kengur

kengur3

Вие сте на: Home Настани Настани Меѓународен математички натпревар КЕНГУР 2012