KoleNedelkovski.edu.mk

 • Фотографии од Гастрономскиот натпревар во Штип

 • Гастрономски и ресторански натпревар

  На ден 10.05.2019 година (Петок) на покана на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев„ – Штип се одржа гастрономски и ресторански натпревар наменет за ученици и студенти од средните угостителски училишта и факултетите за туризам од нашата држава. Учениците од ССОУ Коле Неделковски земаа учество во гастрономскиот дел.

 • На часот по иновации во ООУ „Благој Кирков“ - Велес

 • УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ (E-LEARNING)

 • Посета на средновековниот замок во Велење

 • Прошетка во Велење

 • Активности во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот

  Учениците од угостителската струка кои изведуваат практична настава во хотелот „Кампаниле“ во Барселона, Шпанија, имаа слободен викенд кои го искористија за прошетка и разгледување на градот.

 • Италијанска вечер приготвена од учениците од угостителската струка од ССОУ „Коле Неделковски“

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

Свечено доделување на дипломите на учениците матуранти


dilopmi-2013

Денеска, учениците матуранти од ССОУ „Коле Неделковски“ го заокружија своето четиригодишно школување во училиштето. Машинските техничари, елетротехничарите и сообраќајните техничари, веќе традиционално, по трет пат ги добија своите дипломи во хотелот „Романтик“ на велешкото езеро.
Можноста да се добие диплома за завршено средно образование и да се биде дел од заедницата на возрасните преставува голема чест и задоволство, но и голема одговорност. Во животот ќе се сретнете со голем број на препреки, меѓутоа треба да запомнете дека ја имате мисијата да станете успешен Македонски граѓанин. Вашата моќ е иднината, а ваше оружје е дипломата која за некој момент ќе биде во вашите раце – истакна директорот на училиштето м-р Валентин Елисковски.
Оваа година околу 200 ученици се стекнаа со дипломи за завршен трет и четврт степен на образование. Им посакуваме среќа и успех на идните академски граѓани на Р. Македонија а на останатите кои нема да го продолжат своето школување многу успех во натамошниот живот.

Повеќе фотографии од доделувањето на дипломите на следниов линк.

Вие сте на: Home Настани Настани Свечено доделување на дипломите на учениците матуранти