KoleNedelkovski.edu.mk

 • Фотографии од Гастрономскиот натпревар во Штип

 • Гастрономски и ресторански натпревар

  На ден 10.05.2019 година (Петок) на покана на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев„ – Штип се одржа гастрономски и ресторански натпревар наменет за ученици и студенти од средните угостителски училишта и факултетите за туризам од нашата држава. Учениците од ССОУ Коле Неделковски земаа учество во гастрономскиот дел.

 • На часот по иновации во ООУ „Благој Кирков“ - Велес

 • УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ (E-LEARNING)

 • Посета на средновековниот замок во Велење

 • Прошетка во Велење

 • Активности во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот

  Учениците од угостителската струка кои изведуваат практична настава во хотелот „Кампаниле“ во Барселона, Шпанија, имаа слободен викенд кои го искористија за прошетка и разгледување на градот.

 • Италијанска вечер приготвена од учениците од угостителската струка од ССОУ „Коле Неделковски“

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

Државен натпревар по готварство

564001 10151897717959662 535832371 n

Учество на државниот натпревар по готварство за средни угостителски училишта

Во периодот 26 – 27 . 09. 2013 во организација на С.О.У. „Наум Наумоски Борче“ – Крушево се одржа вториот Училишен државен натпревар по готварство за средни угостителски училишта од Р. Македонија.
Учество во натпреварот зема ССОУ „Коле Неделковски“ со угостителската насока, во екипното такмичење со две групи во состав:
Тим 1
- Анес Алидини
- Виктор Карастојанов
- Даниел Пешовски
Тим 2
- Василија Илиевска
- Ангела Делова
- Харис Алидини

Тимовите работеа под менторство на наставникот Руска Ајтова и се натпреваруваа во категорија: „Подготовка на мени од три ганга“.
Во конкуренција на пет угостителски училишта од Р. Македонија нашите тимови освоија неколку награди:
Тим 2 златен медал
Тим 1 сребрен медал
а ученикот Анес Алидини освои награда за најдобар десерт на натпреварот
Во категоријата подготовка на јадења по мени беа доделени 3 медали златен и сребрен и бронзен. Учестото на нашите два тима на училиштето го донесе двете први места. Тимовите се покажаа како најдобри во својата категорија.
Поединечно ученикот со најдобар десерт беше посебно истакнат како најталентиран во категоријата десерти при што жирито донесе одлука да биде истакнат и награден како поединец на натпреварот.

 988321 10151897718489662 361507205 n

1274238 10151881648524662 28313879 o

1377442 10151897717884662 451343170 n

1378201 10151897718144662 1912228284 n

1381644 10151897718519662 284301219 n

1383913 10151897718149662 1450770567 n

Вие сте на: Home Настани Настани Државен натпревар по готварство