KoleNedelkovski.edu.mk

 • Фотографии од Гастрономскиот натпревар во Штип

 • Гастрономски и ресторански натпревар

  На ден 10.05.2019 година (Петок) на покана на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев„ – Штип се одржа гастрономски и ресторански натпревар наменет за ученици и студенти од средните угостителски училишта и факултетите за туризам од нашата држава. Учениците од ССОУ Коле Неделковски земаа учество во гастрономскиот дел.

 • На часот по иновации во ООУ „Благој Кирков“ - Велес

 • УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ (E-LEARNING)

 • Посета на средновековниот замок во Велење

 • Прошетка во Велење

 • Активности во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот

  Учениците од угостителската струка кои изведуваат практична настава во хотелот „Кампаниле“ во Барселона, Шпанија, имаа слободен викенд кои го искористија за прошетка и разгледување на градот.

 • Италијанска вечер приготвена од учениците од угостителската струка од ССОУ „Коле Неделковски“

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

Договор за соработка со ученичкиот дом „Лазар Лазаревски“

1383097 10151908066999662_1425281979_n

Денеска во просториите на ССОУ „Коле Неделковски“ беше потпишан договор за соработка со ученичкиот дом „Лазар Лазаревски“ за изведување на практична настава на учениците од угостителско-туристичката струка. Договорот го потпишаа директорот на ССОУ „Коле Неделковски“ м-р Валентин Елисковски и Василка Ѓурчиновски, директор на OУД „Лазар Лазаревски“. Ова не е прв ваков договор со OУД „Лазар Лазаревски“ туку продлжение на соработката која е востановена пред 3 години.

Практичната настава ќе ја изведуваат учениците од следните образовните профили:
Келнер и готвач – втора и трета година – тригодишно образование и
Хотелско – угостителски техничар – четиригодишно образование.

Учениците ќе ја користат кујната и делот на ресторанот на домот. Се надеваме дека успешната соработка ќе продолжи и во иднина и дека учениците ќе освојат уште многу награди на разните државни и меѓународни натпревари по готварство.

 1375060 10151908067004662_462365468_n

528257 10151908066994662_1323905056_n

Вие сте на: Home Настани Настани Договор за соработка со ученичкиот дом „Лазар Лазаревски“