KoleNedelkovski.edu.mk

 • Фотографии од Гастрономскиот натпревар во Штип

 • Гастрономски и ресторански натпревар

  На ден 10.05.2019 година (Петок) на покана на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев„ – Штип се одржа гастрономски и ресторански натпревар наменет за ученици и студенти од средните угостителски училишта и факултетите за туризам од нашата држава. Учениците од ССОУ Коле Неделковски земаа учество во гастрономскиот дел.

 • На часот по иновации во ООУ „Благој Кирков“ - Велес

 • УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ (E-LEARNING)

 • Посета на средновековниот замок во Велење

 • Прошетка во Велење

 • Активности во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот

  Учениците од угостителската струка кои изведуваат практична настава во хотелот „Кампаниле“ во Барселона, Шпанија, имаа слободен викенд кои го искористија за прошетка и разгледување на градот.

 • Италијанска вечер приготвена од учениците од угостителската струка од ССОУ „Коле Неделковски“

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

УМЕТНОСТА ВО ПОМОШ НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТИ

1392937 10151931683379662_526774527_n

Здружението на лица со церебрална парализа од Велес на 14.10.2013 год. со почеток во 18 часот во Ликовниот Салон организираше Аукција на уметнички дела.
„Нема поубаво и повозвишено чуство од она кога знаете дека денес сте направиле добро дело. Токму денес на овој ден некому сте му подариле внимание, љубов и среќа. Чуството на задоволство е повозвишено и поголемо кога знаете дека се помогнале на Вашиот сосед, на брат или сестра, на Вашиот другар или другарка,кога сте помогнале на некому на кого Вашата помош му значи се“ истакна Далиборка Златева раководител на здружението на лица со церебрална парализа.
Токму така, учениците од угостителско-туристичката насока при ССОУ „Коле Неделковски“ го поддржаа настанот со реализација на коктел за гостите после аукцијата на учетнички дела. На аукцијата со свое уметничко дело учествуваше и професорот по ликовна култура м-р Борче Стојанов. Благодарница за искажаната помош и поддршка на настанот доби и училиштето во чие име ја прими директорот м-р Валентин Елисковски.

 1385750 10151931685399662_1579823912_n

994016 10151931684859662_2043327735_n

1385104 10151931685194662_1367614440_n

1394794 10151931683879662_442171020_n

1395172 10151931682519662_2068735480_n

1376339 10151931682549662_1716765470_n

1385366 10151931682904662_1300892430_n

 

Вие сте на: Home Настани Настани УМЕТНОСТА ВО ПОМОШ НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТИ