KoleNedelkovski.edu.mk

 • Изложба „Балканските војни во Македонија 1912-1913”

  На 21 Октомври во рамките на одбележувањето на 23-ти Октовмри, Денот на Македонската револуционерна борба, во Ликовниот салон учениците од нашето училиште под менторство на проф.по историја Весна Стојанова Богоевска присуствуваше на отворањето на изложбата „Балканските војни во Македонија 1912-1913“.

 • Посетата на штандот на компанијата ,,Раде Кончар″

  На покана од компанијата ,,Раде Кончар″, со ученици од IV година училиштето учествуваше на образовниот дел од штандот поставен на годинешниот саем „Технома 2014“.

 • ЗЛАТНА ПЛАКЕТА НА „МАКИНОВА 2014“

  Во организација на Сојузот на Пронаоѓачите и Автори на технички унапредувања на Македонија - СПАТУМ по 35-ти пат во континуитет од 1980 година се организираше изложбата на пронајдоци, иновации, нови технологии, нови производи, технички унапредувања, индустриски дизајн, трговски марки...

 • Eколошка акција - Македонија без отпад

  Дел од времето на училиште учениците го поминуваат во својот училишен двор.Без да размислат за своето здравје понекогаш забораваат и отпадоците ги расфрлаат околу себе.За надминување и спречување на таа појава учениците самостојно се вклучија во чистење на дворот и зелените површини кои се наоѓаат во самиот двор.Во оваа акција се вклучија 40 ученици од сите четири години, Директорот на училиштето, стручната служба и сите заедно покажаа како треба да се однесуваме во нашата околина и местото каде поминуваме голем дел од денот.Дел од времето на училиште учениците го поминуваат во својот училишен двор.Без да размислат за своето здравје понекогаш забораваат и отпадоците ги расфрлаат околу себе.За надминување и спречување на таа појава учениците самостојно се вклучија во чистење на дворот и зелените површини кои се наоѓаат во самиот двор.Во оваа акција се вклучија 40 ученици од сите четири години, Директорот на училиштето, стручната служба и сите заедно покажаа како треба да се однесуваме во нашата околина и местото каде поминуваме голем дел од денот.

 • Промоција на туристичкиот водич за Велес и Куманово

  Во рамките на проектот на USAID за меѓуетничка интеграција во образованието кој што се реализира во соработка со Министерството за образование и наука, Бирото за развој на образованието и Центарот за стручно образование и обука на ден 17.10.2014 год. (петок) во училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ - Куманово беше извршена промоција на реализираните активности од проектот во училиштето, како и заедничките со нашето училиште ССОУ„Коле Неделковски“ - Велес.

 • Панел дискусија на тема „Управување со отпад“

  ССОУ „Коле Неделковски“ учествува во проектот на Министерството за образование и наука ,,Македонија без отпад”. За таа цел се одржа панел дискусија на тема „Управување со отпад“.

 • ПОБЛИСКУ ДО ПРИРОДАТА - САЕМ НА ЗДРАВА ХРАНА

  Учениците од угостителската струка под водство на професорот Горан Богоевски денеска со своите кулинарски вештини се преставија на Саемот за здрава храна кој се одржа во селото Ореше.

 • „Велес 2014 off-road велосипедска тура“

  Професорите при ССОУ “Коле Неделковски“ - Велес Леонид Таневски, Ангелче Гушев, Златко Здравковски и Марјан Малинов земаа учество на настанот наречен „Велес 2014 off-road велосипедска тура“ кои претставуваше еднодневен вело-настан што се одржа во Велес и околината на градот на 11 октомври 2014 година (сабота).

 • Настап на вокално-инструменталниот состав „Разбој“

  Денеска, честа први да настапат на овогодинешната „Питијада 2014“ ја имаше ССОУ „Коле Неделковски“ преку настапот на вокално инструменталниот состав „Разбој“ раководен од страна на професорот по музичка култура Гоце Алексоски.

 • Крводарителска акција

 • УЧЕНИЦИТЕ ОД ССОУ „ КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ “ УЧЕСНИЦИ ВО ТРКАТА ЗА МИРОТ

  Трката за Мирот е глобална штафетна трка во која сите учесници го промовираат мирот,пријателството и хармонијата помеѓу луѓето,предавајќи го факелот од рака во рака.

 • Отворен ден на регионална занаетчиска комора - Велес

  Денеска во ликовниот салон се одржа отворениот ден на регионалната занаетчиска комора со седиште во Велес. На отворениот ден свое претставување имаше и ССОУ „Коле Неделковски“. Учениците од машинската и елетротехничката струка се преставија со свои проекти кои ги изработуваат во рамките на часовите по практична настава.

 • Континуирана едукација за часот по физичко образование

  На 23.9.2014 година (вторник) во наставниците по спорт и спортски активности при ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, Ангелче Гушев, Златко Здравковски и Леонид Таневски во Спортската сала во Куманово учествуваа на семинарот на тема “Континуирана едукација на наставниците по физичко и здравствено образование во основното и наставниците по спортски активности од средното образование”.

Вие сте на: Home Настани Настани Прашања за екстерно оценување