KoleNedelkovski.edu.mk

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

 • Дружење и куглање

 • Прошетка на планината Витоша

 • 4 - ти ден од практичната настава

 • Практична настава во рамките на проектот Capacities development initiative

 • Разглед на градот Sidges

  Слободниот викенд учениците од ССОУ " Коле Неделковски" Велес го поминаа во разглед на градот Sidges.

 • Посета на Camp Nou

  Учениците од ССОУ "Коле Неделковски" го посетија стадионот Camp Nou, лоциран во западниот дел од градот, кој претставува дом на ФК Барселона уште од неговата изградба во 1957.

 • Македонски ручек

 • Посета на L'Aquarium Barcelona

  Учениците од ССОУ "Коле Неделковски" своето слободно време го искористија во посета на L'Aquarium Barcelona , лоциран во Port Vell, каде 35 аквариуми претставуваат дом на 11 000 животни од 450 видови.

 • Прошетка и запознавање знаменитости во Барселона

  Las ramblas...Port Olimpic...Port Vell...Estadi Olimpic..Sagrada Familia..Camp nou Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски" - Велес својот слободен ден го искористија во запзнавање на повеќе знаменитости од Барселона.

 • Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија

  Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија. Денес учениците ги добија своите работни задачи и започнаа со практичната обука согласно програмата Еразмус +.

 • Училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – Велес - Најдобро училишно спортско друштво за 2017 година

  Во рамките на манифестацијата Избор на спортист на градот за 2017 година во организација на Општина Велес и Сојузот на спортови на Велес на 29.12.2017 год. (петок) на бродот “Панини“ на Велешко езеро, Училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – Велес беше прогласен за најдобро училишно спортско друштво за 2017 година. Во името на училиштето Дипломата ја прими директорот Боро Ристовски.

 • СТИПЕНДИЈА ЗА СПОРТСКА НАДЕЖ ЗА МЛАДИ СПОРТИСТИ ДО 20 ГОДИНИ

  По освојувањето на третото место на државното првенство во одбојка одржано во Прилеп во периодот од 30.3 до 2.4.2017 год. и учеството на државно првенство во одбојка на песок одржано во Скопје

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ трети во одбојка на песок

 

18836090 10155483595759662_2173644638476229350_n

На 1.6.2017 год. (четврток) во Скопје во организација на Федерацијата на училшен спорт на Македонија се одржа државното првенство во одбојка на песок за средните училишта (машки). Натпреварите се реализираа на терените на СУГС “Никола Карев“. На државното првенството учествуваат екипите на СОУ “Никола Карев“ од Струмица, ССОУ “Коле Неделковски од Велес, потоа екипите на Спортската гимазија “Методија Митески - Брицо, СГГУ„Здравко Цветковски“ и домаќините од СУГС “Никола Карев“. 
По разигрувањето во првата фаза за финалните натпревари се пласираа екипите на “Никола Карев“ од Струмица и Спортската гимазија “Методија Митески – Брицо, а за третото место разигруваа екипите на СГГУ„Здравко Цветковски“ и ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес. Првото место им припадна на екипата од Струмица, второто на Спортската гимназија од Скопје и третото на екипата од Велес.
Треба да се нагласи дека за екипата на ССОУ “Коле Неделковски “ Велес на ова државно првенство ја сочинуваа: Филип Ајдаров 3-7 клас, Ѓоре Цветков 3-5 клас, Илија Илиевски и Сашко Ангеловски од 2-6 клас предводени од м-р Ангелче Гушев наставник по спорт и спортски активности во ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес. 
Учеството на оваа државно првенство на екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ беше поддржано од Сојуз на училишен спорт на Велес и Општина Велес

18768555 10155483596609662_4302780336312743546_o

Вие сте на: Home Настани Настани Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ трети во одбојка на песок