KoleNedelkovski.edu.mk

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

 • ПРВА УЧЕНИЧКА ЗАБАВА

 • УЧЕСТВО НА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВО СВЕТОТ НА ФИЗИКАТА“

  На ден 10.11.2018 год., Друштвото на физичарите на Република Македонија во соработка со „Скопје Сити Мол“ , ја реализира 42-та Школа „Млади физичари“.

 • Посета на Археолошкиот локалитет Стоби и Музејот на Албанската азбука во Битола

  Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието на ден 09.11.2018 год. (петок) беше реализирана заедничка активност помеѓу учениците од ССОУ „Коле Неделковски“ и учениците од партнер училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ од Куманово:

 • Противпожарен квиз натпревар

  На ден 08.11. 2018 година во салата Бели Мугри во Велес под покровителство на Градоначалникот на Општина Велес и проивпожарниот сојуз на Општината Велес се одржа 36-тиот Општински противпожарен квиз натпревар.

 • Посетата на Ветро паркот „Богданци"

  Согласно со Годишната програма за работа на Електротехничкиот актив при училиштето, Програмата за работа по наставните предмети Енергетски постројки и уреди и Практична настава, за образовниот профил Електротехничар енергетичар, денес (четврток 08.11.2018 г.),

 • Учество на тренинг обука “Зајакнување на капацитетите на наставниците задолжени за училишните заедници“

  Фонадацијата Конрад Аденауер и Здружението ЛЕАД во со одобрување на МОН и БРО, во периодот од 15-16.10.2018 год., во хотелот “Фени“ во Кавадарци организираше семинар на тема “Зајакнување на капацитетите на наставниците задолжени за училишните заедници“, а воедно и на работа на зајакнување на ученичкото учество во процесите на донесување на одлуки во средните училишта.

 • Популаризација на служење на воениот рок

  Денеска, претставници на Министерството за одбрана и офицери на Армијата на Република Македонија, пред учениците од завршните години извршија презентација на работата на Армијата на Република Македонија и популаризација на служењето на воениот рок.

 • Чествување на Патронот во с. Војница

Учиме, патуваме, се дружиме !

 

18922023 10155504750184662_5903562886164790057_n

ССОУ „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“ ГИ ИЗВЕСТУВА ИДНИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ДЕКА ВО НАРЕДНАТА УЧЕБНА 2017-2018 ГОДИНА УЧИЛИШТЕТО КОНКУРИРАШЕ И ДОБИ ГРАНТ ОД 139 000 ЕВРА ВО РАМКИТЕ НА ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ И ТОА ВО СЛЕДНИТЕ КАТЕГОРИИ:

МОБИЛНОСТ 1: ИЗВЕДУВАЊЕ НА ПРАКТИЧНА НАСТАВА ВО БАРЦЕЛОНА, ШПАНИЈА ЗА 21 УЧЕНИК и 5 НАСТАВНИЦИ ВО ВРЕМЕТРАЕЊЕ ОД 20 ДЕНА.

МОБИЛНОСТ 2: ИЗВЕДУВАЊЕ НА ПРАКТИЧНА НАСТАВА ВО СОФИЈА, Р. БУГАРИЈА ЗА 21 УЧЕНИК и 4 НАСТАВНИЦИ ВО ВРЕМЕТРАЕЊЕ ОД 20 ДЕНА.

МОБИЛНОСТ 3: ОБУКА НА НАСТАВНИЦИ ВО ОДДЕЛОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА - 7 НАСТАВНИЦИ ВО БАРЦЕЛОНА, ШПАНИЈА, ВО ВРЕМЕТРАЕЊЕ ОД 7 ДЕНА.

МОБИЛНОСТ 4: ОБУКА НА НАСТАВНИЦИ ВО ОДДЕЛОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА - 7 НАСТАВНИЦИ ВО СОФИЈА, Р. БУГАРИЈА, ВО ВРЕМЕТРАЕЊЕ ОД 7 ДЕНА.

ИДНИ И СЕГАШНИ УЧЕНИЦИ НА ССОУ „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“ УЧЕТЕ И СПОДЕЛЕТЕ ГИ ДОБРИТЕ ЕВРОПСКИ ПРАКТИКИ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО.

ВРЕДИ ДА СЕ УЧИ !!!
КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ - МОЈОТ ИЗБОР !

 18921101 10155504750984662_2417074893101020706_o

19023270 10155504749689662_7109794227080125510_o

19023461 10155504751429662_7646081390552930426_o

Вие сте на: Home Настани Настани Учиме, патуваме, се дружиме !