KoleNedelkovski.edu.mk

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

 • Дружење и куглање

 • Прошетка на планината Витоша

 • 4 - ти ден од практичната настава

 • Практична настава во рамките на проектот Capacities development initiative

 • Разглед на градот Sidges

  Слободниот викенд учениците од ССОУ " Коле Неделковски" Велес го поминаа во разглед на градот Sidges.

 • Посета на Camp Nou

  Учениците од ССОУ "Коле Неделковски" го посетија стадионот Camp Nou, лоциран во западниот дел од градот, кој претставува дом на ФК Барселона уште од неговата изградба во 1957.

 • Македонски ручек

 • Посета на L'Aquarium Barcelona

  Учениците од ССОУ "Коле Неделковски" своето слободно време го искористија во посета на L'Aquarium Barcelona , лоциран во Port Vell, каде 35 аквариуми претставуваат дом на 11 000 животни од 450 видови.

 • Прошетка и запознавање знаменитости во Барселона

  Las ramblas...Port Olimpic...Port Vell...Estadi Olimpic..Sagrada Familia..Camp nou Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски" - Велес својот слободен ден го искористија во запзнавање на повеќе знаменитости од Барселона.

 • Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија

  Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија. Денес учениците ги добија своите работни задачи и започнаа со практичната обука согласно програмата Еразмус +.

 • Училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – Велес - Најдобро училишно спортско друштво за 2017 година

  Во рамките на манифестацијата Избор на спортист на градот за 2017 година во организација на Општина Велес и Сојузот на спортови на Велес на 29.12.2017 год. (петок) на бродот “Панини“ на Велешко езеро, Училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – Велес беше прогласен за најдобро училишно спортско друштво за 2017 година. Во името на училиштето Дипломата ја прими директорот Боро Ристовски.

 • СТИПЕНДИЈА ЗА СПОРТСКА НАДЕЖ ЗА МЛАДИ СПОРТИСТИ ДО 20 ГОДИНИ

  По освојувањето на третото место на државното првенство во одбојка одржано во Прилеп во периодот од 30.3 до 2.4.2017 год. и учеството на државно првенство во одбојка на песок одржано во Скопје

ПОСЕТА НА СПОМЕН СОБАТА НА КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ ВО СЕЛО ВОЈНИЦА

21318980 10155790958824662_1097336432240356585_o

Одбележувањето на годишнината од смртта, продолжи во спомен куќата на Неделковски во родното село Војница, каде се обрати проф. д-р Васил Тоциновски.

Организаторот на чествувањето, Клубот на писатели „Кочо Рацин“ и Народниот Музеј од Велес врачија награди по наградниот литературен конкурс „Пеш по светот“. Прво наградени се Ристе Мулев од средното училиште „Коле Неделковски“ и Мартина Пешова од средното „Димитрие Чуповски“ од Велес.

Во спомен куќата на Неделковски во село Војница се одржа и поетско читање а беше отворена и фото изложба на сакрална и рурална архитектура од општините Чашка и градско објекти од Азот и Клепа. 

Настап имаше и фолклорното друштво „Коле Неделковски“.

Истовремено десетина велосипедисти, ученици и професори возеа од дворот на училиштето до село Војница до спомен куќата и назад. При ова рекреативно возење минаа 30 км до Војница и назад. Ова е трета година по ред како тие ја изведуваат оваа активност, во организација на професорите по спорт и спортски активности од училиштето.

Вие сте на: Home Настани Настани ПОСЕТА НА СПОМЕН СОБАТА НА КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ ВО СЕЛО ВОЈНИЦА