KoleNedelkovski.edu.mk

 • Чествување на Патронот во с. Војница

 • Првиот наставен час за учениците од прва година и запознавање со новите класни раководители

 • Првиот училишен ден во ССОУ „Коле Неделковски“

 • Прошетка низ Новогард

 • 8-ма ученичка размена со збратименото училиште „Станислава Стажица“ од Новогард, Р. Полска.

  Во петокот, замина осмата група на нашите најдобри ученици за Новогард, Република Полска. Им посакуваме среќен пат и убав помин.

 • Свечено отварање на „Маркарт Тренинг Центар“

 • Донација од фирмата „Маркарт“ за ССОУ „Коле Неделковски“

 • Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски од Велес, трети на Гимназијадата во Тетово

  Во периодот од 10-12.5.2018 год., во Тетово се одржа единаесетата по ред државна спортска манифестација на средни училишта „Гимназијада”. Учесниците се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини и тоа: фудбал, футсал, кошарка, ракомет и одбојка во машка и во женска конкуренција.

 • Фотографии од првиот ден од посетата на Будимпешта во рамките на меѓународната екскурзија за учениците од трета година

 • Интервју со гостите од Франција Посета на учениците од средното училиште Sauxmarais, Р. Франција

  Денес 23 април 2018 г. во Велес ги пречекавме, се дружевме и спортувавме со учениците и наставниците од Средното стручно училиште од Р.Франција од местото Tourlaville (http://www.lycee-sauxmarais.fr/), дел на збратимената општина Cherbourg-en-Cotentin, со Општина Велес.

 • Пријателски натпревар помеѓу учениците на ССОУ “Коле Неделковски“ и ООУ “Васил Главинов“

 • ДРЖАВНА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ОДБОЈКА

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се реализира ДРЖАВНАТА УЧИЛИШНА ЛИГА во одбојка – средни училишта во машка конкуренција.

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

ЧЕСТВУВАЊЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

21273619 10155790434049662_1535686670332028436_o

Денеска во дворот на средно стручно општинско училиште „Коле Неделковски“ се одбележа партониот празник. По овој повод делегации од училиштето, Општина Велес и Сојузот на борците положија свежо цвеќе пред спомени бистата на поетот и револуционер Коле Неделковски лоцирана во дворот на училиштето.

Пред присутните беше потенцирано значењето на Коле Неделковски во Македонската историја. На Партониот празник членовите на клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ од Велес имаа поетски настап, а поетесата Павлина Климкар Меанџиева доби награда за животно дело.

Истотака се одржа и третата традиционална велосипедска тура до родното место на Коле Неделковски - селото Војница и назад, која ја предводеа професорите по спорт и спотски активности Ангелче Гушев, Златко Здравковски, Леонид Таневски и ученици од училиштето.

Вие сте на: Home Настани Настани ЧЕСТВУВАЊЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК