KoleNedelkovski.edu.mk

 • СТИПЕНДИЈА ЗА СПОРТСКА НАДЕЖ ЗА МЛАДИ СПОРТИСТИ ДО 20 ГОДИНИ

  По освојувањето на третото место на државното првенство во одбојка одржано во Прилеп во периодот од 30.3 до 2.4.2017 год. и учеството на државно првенство во одбојка на песок одржано во Скопје

 • Презентација на работата на фирмата „БРАКО“

  Во рамките на активностите по повод Патрониот празник на ССОУ „Коле Неделковски“ на 13.12.2017 година во салата за презентации на училиштето беше извршена презентација на работата на фирмата „БРАКО“.

 • Културен разглед на градот Софија

  Денес (29.11.2017 г. Среда), во програмските содржини, беше Културниот разглед на градот Софија, реализиран од Интернационалниот центар за развој на Образованието и обуката од Софија.

 • Втор ден од обуката во рамките на ЕРАЗМУС + проектот во Софија, Р. Бугарија

  Втор ден од обуката во рамките на ЕРАЗМУС + проектот во Софија, Р. Бугарија

 • Реализација на проектот “Училишни спортски лиги“ во Велес

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, се реализира грандиозниот проект “Училишни спортски лиги“ поддржано од Владата на Република Македонија, заедно со Министерството за образование и наука и Агенцијата за млади и спорт.

 • Учество на меѓузонски натпревари во одбојка

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, оваа година започна да се реализира грандиозниот проект “Училишни спортски лиги“ поддржано од Владата на Република Македонија, заедно со Министерството за образование и наука и Агенцијата за млади и спорт.

 • УЧИЛИШНИ СПОРТСКИ ЛИГИ

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, оваа година започна да се реализира грандиозниот проект “Училишни спортски лиги“ поддржано од Владата на Република Македонија, заедно со Министерството за образование и наука и Агенцијата за млади и спорт.

 • Посета на металната индустрија „БРАКО“

  Учениците од 2-2 клас во петокот (20.10.2017 г.) извршија посета на металната индустрија „БРАКО“. Беа посетени: погонот за монтажа на возила за чистење на улични површини - Green machines и погонот за ЦНЦ обработка. Посетата ја реализираа наставниците по практична настава Илија Танев и Благој Пашоски.

 • Посета на саемската манифестација „Технома 2017“ година

  Денеска (26.10.2017 г.) учениците од машинската струка (ученици од класевите 1-1, 1-2, 2-2, 3-1, 4-1, 4-2) извршија посета на саемската манифестација „Технома 2017“.

 • Европската недела на мобилност одбележана во Велес

  Десет ученици од ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес предводени од професорот по спорт и спортски активности, м-р Ангелче Гушев земаа учество воманифестацијата Европска недела на мобилност која се реализираше на 22.9.2017 год. (петок), а во организација на Општина Велес и тоа со учество на учениците од основните и средни училишта.

 • ПРВО МЕСТО ВО ОДБОЈКА НА ПЕСОК

  Во организација на ЗГ Заеднички соживот од Велес и СОУ Гимназија Кочо Рацин Велес се реализира проектот “Заеднички тим“ во кои што учествуваат сите средношколци од Велес. Општа цел на овој проект е да средношколците се рамноправни во секојдневното дружење.Со реализацијата на активностите и остварувањето на специфичните цели на проектот ќе се придонесе во едуцираме младите за нивните права и обврски,како и за начинот на планирање и реализирање.

 • ПОЧЕТОК НА НОВАТА ШКОЛСКА ГОДИНА

  Свечен дочек и добредојде на учениците во прва година во ССОУ „Коле Неделковски“ им посака директорот на училиштето, а потоа учениците со нивните класни раководители се упатија кон своите училници. Нека ви е со среќа почетокот на новата учебна година идни машинци, електротехничари, сообраќајци и угостители !!!

 • Учениците од Новогард во посета на Охрид

Учество на ЕКВЕТ конференција

23275367 10155955334144662_4579318708770362489_o

Наставниците од ССОУ „Коле Неделковски“ кои беа и ќе земат учество во годинешниот „ЕРАЗМУС +“, присуствуваа на ЕКВЕТ конференцијата на тема: „Промоција и размена на добри практики во спроведувањето на ЕКВЕТ помеѓу Република Македонија и Република Чешка“.
Конференцијата ја водеше м-р Дарко Димитров, ВД директор на Националната агенција за Европски образовни програми и мобилност.
На конференцијата земаа збор: г-ѓа Наташа Јаневска, државен советник при МОН, која ја образложи Националната рамка на квалификации;
Г-ѓа Маја Крстевска, преставник на Центарот за образование на возрасни, која говореше за Веривикацијата на посебните програми за образование на возрасни;
Г-дин Јаромир Коуфалик, ЕКВЕТ експерт од Чешка, кој говореше за имплементацијата на ЕКВЕТ во Чешка;
Г-ѓа Алена Тришкова, ЕКВЕТ експерт од Чешка, која објасни како да се оценуваат, верификуваат и признаат образовните квалификации.
На крајот, м-р Љупчо Тошев, извршен директор во ФАЦЕ Фондацијата презентираше пример за направена програма за образование на возрасни „Фармер за органско производство“.

На конференцијата присуствуваа: Марјан Панов, Валентина Шкрекова, Марјан Малинов, Ѓорѓи Ѓорѓиев, Катерина Стојадиновиќ, Даниел Здравевски, Горан Богоевски, Соња Пашоска, Верица Анѓушева Ѓоргов и Сашо Ѓоргов.

 23415241 10155955333509662_394446507386445540_o

23331101 10155955333519662_7779473770877699512_o

Вие сте на: Home Настани Настани Учество на ЕКВЕТ конференција