KoleNedelkovski.edu.mk

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

 • Дружење и куглање

 • Прошетка на планината Витоша

 • 4 - ти ден од практичната настава

 • Практична настава во рамките на проектот Capacities development initiative

 • Разглед на градот Sidges

  Слободниот викенд учениците од ССОУ " Коле Неделковски" Велес го поминаа во разглед на градот Sidges.

 • Посета на Camp Nou

  Учениците од ССОУ "Коле Неделковски" го посетија стадионот Camp Nou, лоциран во западниот дел од градот, кој претставува дом на ФК Барселона уште од неговата изградба во 1957.

 • Македонски ручек

 • Посета на L'Aquarium Barcelona

  Учениците од ССОУ "Коле Неделковски" своето слободно време го искористија во посета на L'Aquarium Barcelona , лоциран во Port Vell, каде 35 аквариуми претставуваат дом на 11 000 животни од 450 видови.

 • Прошетка и запознавање знаменитости во Барселона

  Las ramblas...Port Olimpic...Port Vell...Estadi Olimpic..Sagrada Familia..Camp nou Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски" - Велес својот слободен ден го искористија во запзнавање на повеќе знаменитости од Барселона.

 • Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија

  Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија. Денес учениците ги добија своите работни задачи и започнаа со практичната обука согласно програмата Еразмус +.

 • Училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – Велес - Најдобро училишно спортско друштво за 2017 година

  Во рамките на манифестацијата Избор на спортист на градот за 2017 година во организација на Општина Велес и Сојузот на спортови на Велес на 29.12.2017 год. (петок) на бродот “Панини“ на Велешко езеро, Училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – Велес беше прогласен за најдобро училишно спортско друштво за 2017 година. Во името на училиштето Дипломата ја прими директорот Боро Ристовски.

 • СТИПЕНДИЈА ЗА СПОРТСКА НАДЕЖ ЗА МЛАДИ СПОРТИСТИ ДО 20 ГОДИНИ

  По освојувањето на третото место на државното првенство во одбојка одржано во Прилеп во периодот од 30.3 до 2.4.2017 год. и учеството на државно првенство во одбојка на песок одржано во Скопје

Извештај од одржаниот училишен натпревар за Проектот „Лидер“–избор на најдобар ученик во струка од завршните години во стручното образование во Република Македонија

23334069 10155966539254662_3249863774409125485_o

На 10 Ноември 2017 година во ССОУ “Коле Неделковски” Велес се одржа училишен натпревар во електротехничка струка, образовен профил електротехничар за компјутерска техника и автоматика за Проектот „Лидер“–избор на најдобар ученик во струка од завршните години во стручното образование во Република Македонија.
Активностa за избор на ниво на училиште во теоретскиот дел се состои од одговарање прашања на тест со средно ниво на сложеност. Тестот содржи прашања од сите стручни предмети што се изучуваат во прва, втора и трета година од образовниот профил за учениците од четиригодишното техничко образование.
Право на учество на натпреварот имаа ученици од четврта година од паралелките IV-4 и IV-5.
Натпреварот го спроведе проф. Томислав Иванов и се постигнаа следните резултати дадени во табелата:

Струка: eлектротехничка
Образовен профил: електротехничар за компјутерска техника и автоматика
Ред.број Име и презиме Паралелка Бодови
1. Никола Стоименов IV-5 79
2. Баже Темелковски IV-5 59
3. Давид Тодоров IV-4 58
4. Ристе Мулев IV-5 56
5. Васил Трендафилов IV-4 55
6. Ванчо Каџбанов IV-4 46
7. Кристијан Митев IV-4 36
Подготвил: проф. дипл.ел.инж. Томислав Иванов

 23550297 10155966540069662_6477600422658504445_o

Вие сте на: Home Настани Настани Извештај од одржаниот училишен натпревар за Проектот „Лидер“–избор на најдобар ученик во струка од завршните години во стручното образование во Република Македонија