KoleNedelkovski.edu.mk

 • СТИПЕНДИЈА ЗА СПОРТСКА НАДЕЖ ЗА МЛАДИ СПОРТИСТИ ДО 20 ГОДИНИ

  По освојувањето на третото место на државното првенство во одбојка одржано во Прилеп во периодот од 30.3 до 2.4.2017 год. и учеството на државно првенство во одбојка на песок одржано во Скопје

 • Презентација на работата на фирмата „БРАКО“

  Во рамките на активностите по повод Патрониот празник на ССОУ „Коле Неделковски“ на 13.12.2017 година во салата за презентации на училиштето беше извршена презентација на работата на фирмата „БРАКО“.

 • Културен разглед на градот Софија

  Денес (29.11.2017 г. Среда), во програмските содржини, беше Културниот разглед на градот Софија, реализиран од Интернационалниот центар за развој на Образованието и обуката од Софија.

 • Втор ден од обуката во рамките на ЕРАЗМУС + проектот во Софија, Р. Бугарија

  Втор ден од обуката во рамките на ЕРАЗМУС + проектот во Софија, Р. Бугарија

 • Реализација на проектот “Училишни спортски лиги“ во Велес

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, се реализира грандиозниот проект “Училишни спортски лиги“ поддржано од Владата на Република Македонија, заедно со Министерството за образование и наука и Агенцијата за млади и спорт.

 • Учество на меѓузонски натпревари во одбојка

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, оваа година започна да се реализира грандиозниот проект “Училишни спортски лиги“ поддржано од Владата на Република Македонија, заедно со Министерството за образование и наука и Агенцијата за млади и спорт.

 • УЧИЛИШНИ СПОРТСКИ ЛИГИ

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, оваа година започна да се реализира грандиозниот проект “Училишни спортски лиги“ поддржано од Владата на Република Македонија, заедно со Министерството за образование и наука и Агенцијата за млади и спорт.

 • Посета на металната индустрија „БРАКО“

  Учениците од 2-2 клас во петокот (20.10.2017 г.) извршија посета на металната индустрија „БРАКО“. Беа посетени: погонот за монтажа на возила за чистење на улични површини - Green machines и погонот за ЦНЦ обработка. Посетата ја реализираа наставниците по практична настава Илија Танев и Благој Пашоски.

 • Посета на саемската манифестација „Технома 2017“ година

  Денеска (26.10.2017 г.) учениците од машинската струка (ученици од класевите 1-1, 1-2, 2-2, 3-1, 4-1, 4-2) извршија посета на саемската манифестација „Технома 2017“.

 • Европската недела на мобилност одбележана во Велес

  Десет ученици од ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес предводени од професорот по спорт и спортски активности, м-р Ангелче Гушев земаа учество воманифестацијата Европска недела на мобилност која се реализираше на 22.9.2017 год. (петок), а во организација на Општина Велес и тоа со учество на учениците од основните и средни училишта.

 • ПРВО МЕСТО ВО ОДБОЈКА НА ПЕСОК

  Во организација на ЗГ Заеднички соживот од Велес и СОУ Гимназија Кочо Рацин Велес се реализира проектот “Заеднички тим“ во кои што учествуваат сите средношколци од Велес. Општа цел на овој проект е да средношколците се рамноправни во секојдневното дружење.Со реализацијата на активностите и остварувањето на специфичните цели на проектот ќе се придонесе во едуцираме младите за нивните права и обврски,како и за начинот на планирање и реализирање.

 • ПОЧЕТОК НА НОВАТА ШКОЛСКА ГОДИНА

  Свечен дочек и добредојде на учениците во прва година во ССОУ „Коле Неделковски“ им посака директорот на училиштето, а потоа учениците со нивните класни раководители се упатија кон своите училници. Нека ви е со среќа почетокот на новата учебна година идни машинци, електротехничари, сообраќајци и угостители !!!

 • Учениците од Новогард во посета на Охрид

Конкурс за уметничка фотографија на тема „УБАВИНА ВО ФОТО МОМЕНТ“

23737632 10156000121874662_5321225109916231078_o

Почитувани!

По повод одбележувањето на патрониот празник на ССОУ „Коле Неделковски“, училиштето организира Конкурс за уметничка фотографија на тема „УБАВИНА ВО ФОТО МОМЕНТ “.
Вашата задача ќе биде да понудите уметнички фотографии кои би требало да прикажат фото моменти, снимени во секојдневни или несекојдневни прилики кои ве инспирирале да ги забележите преку фотографија. Фото моментите можат да бидат снимени во природен или друг амбиент. Пораката која треба да ја носи фотографијата е убавината како дел од природата, културата, минатото, сегашноста, животот. Фотографијата е потребно да ја пренесе убавината на моментот во кој настанала.УСЛОВИ И КРИТЕРИУМИ
за пријавување на фотографиите1. Овој конкурс е отворен за сите ученици – основци и средношколци, љубители на фотографијата.
2. Фотографиите да се испраќаат во дигитална форма на е-mail адресата на училиштето: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
3. Фотографиите треба да бидат во JPEG формат со резолуција од 300 dpi.
4. Името на секоја фотографија треба да биде назначено најпрво со името на авторот, па презимето, училиштето, годината на образование (одделение/клас) и на крајот со редниот број.
Пример: ime_prezime_uciliste_oddelenie/klas_1.jpg; ime_prezime_uciliste_oddelenie/klas _2.jpg.
5. Авторите може да аплицираат со колор или црно бели фотографии. Максималниот број на фотографии е 3 (три) фотографии по автор.
6. Фотографиите е дозволено да бидат дигитално обработувани се додека во нив преовладува реалната сцена. Фотомонтажата е забранета. На предната страна на фотографиите не смее да има испишано име, псевдоним или каков и да е друг текст.
7. Со поднесување на фотографиите, авторот гарантира дека делото е негово и со тоа дозволува целото или било кој дел од делото да биде користено бесплатно за медиуми и било какви други потреби на изложбата, под ова се подразбира дека фотографиите можат да бидат објавени со ниска резолуција на веб страната на училиштето ССОУ „Коле Неделковски“ (www.kolenedelkovski.edu.mk).
8. Во е-mail-от со кој конкурирате и ги поднесувате фотографиите задолжително да се напишат:
Името и презимето на авторот
Адресата на живеење
Телефон за контакт
9. Оценувањето на фотографиите ќе го врши тричлена комисија.
10. Краен рок за испраќање на фотографиите е: 11.12.2017 година.
11. Известување на наградените: 12.12.2017 година.
12. Отварање на изложбата: 14.12.2017 - 22.12.2017 година.
За секакви дополнителни информации јавете се на е-mail адресата: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. со назнака: Конкурс за уметничка фотографија.
Вие сте на: Home Настани Настани Конкурс за уметничка фотографија на тема „УБАВИНА ВО ФОТО МОМЕНТ“