KoleNedelkovski.edu.mk

 • Прошетка низ Новогард

 • 8-ма ученичка размена со збратименото училиште „Станислава Стажица“ од Новогард, Р. Полска.

  Во петокот, замина осмата група на нашите најдобри ученици за Новогард, Република Полска. Им посакуваме среќен пат и убав помин.

 • Свечено отварање на „Маркарт Тренинг Центар“

 • Донација од фирмата „Маркарт“ за ССОУ „Коле Неделковски“

 • Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски од Велес, трети на Гимназијадата во Тетово

  Во периодот од 10-12.5.2018 год., во Тетово се одржа единаесетата по ред државна спортска манифестација на средни училишта „Гимназијада”. Учесниците се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини и тоа: фудбал, футсал, кошарка, ракомет и одбојка во машка и во женска конкуренција.

 • Фотографии од првиот ден од посетата на Будимпешта во рамките на меѓународната екскурзија за учениците од трета година

 • Интервју со гостите од Франција Посета на учениците од средното училиште Sauxmarais, Р. Франција

  Денес 23 април 2018 г. во Велес ги пречекавме, се дружевме и спортувавме со учениците и наставниците од Средното стручно училиште од Р.Франција од местото Tourlaville (http://www.lycee-sauxmarais.fr/), дел на збратимената општина Cherbourg-en-Cotentin, со Општина Велес.

 • Пријателски натпревар помеѓу учениците на ССОУ “Коле Неделковски“ и ООУ “Васил Главинов“

 • ДРЖАВНА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ОДБОЈКА

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се реализира ДРЖАВНАТА УЧИЛИШНА ЛИГА во одбојка – средни училишта во машка конкуренција.

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

 • Дружење и куглање

 • Прошетка на планината Витоша

 • 4 - ти ден од практичната настава

Учество на семинар на тема: “Среднорочно и краткорочно планирање на наставата по физичко и здравствено образование и спорт и спортски активности“

 23844868 10156008303604662_396607008530183631_n

 

Универзитетот “Св.Кирил и Методиј“ во Скопје, Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во соработка и под покровителство на Владата на Република Македонија и Министреството за образование и наука - Биро за развој на образованието го организираа семинарот “Среднорочно и краткорочно планирање на наставата по физичко и здравствено образование и спорт и спортски активности“. Активностите на овој семинар се реализираа во вид на работилници каде што учесниците на семинарот со свои идеи и предлози за реализација на одредени темаски целини и наставни содржини предвидени со наставните програми од наставата по физичко и здравствено образование и спорт и спортски активности со цел за подобрување наставата. Овој семинар се ораганизираше во периодот од 20 до 24 ноември во повеќе градови ни Македонија каде што беа опфатени сите наставници по физичко и здравствено образование и спорт и спортски активности во Република Македонија. На 24.11.2017 год. (петок) во просториите на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје се организираше оваков вид на семинар на кој што учество зема м-р Ангелче Гушев, професор по спорт и спортски активности при ССОУ “Коле Неделковски“ - Велес

Вие сте на: Home Настани Настани Учество на семинар на тема: “Среднорочно и краткорочно планирање на наставата по физичко и здравствено образование и спорт и спортски активности“