KoleNedelkovski.edu.mk

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

 • ПРВА УЧЕНИЧКА ЗАБАВА

 • УЧЕСТВО НА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВО СВЕТОТ НА ФИЗИКАТА“

  На ден 10.11.2018 год., Друштвото на физичарите на Република Македонија во соработка со „Скопје Сити Мол“ , ја реализира 42-та Школа „Млади физичари“.

 • Посета на Археолошкиот локалитет Стоби и Музејот на Албанската азбука во Битола

  Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието на ден 09.11.2018 год. (петок) беше реализирана заедничка активност помеѓу учениците од ССОУ „Коле Неделковски“ и учениците од партнер училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ од Куманово:

 • Противпожарен квиз натпревар

  На ден 08.11. 2018 година во салата Бели Мугри во Велес под покровителство на Градоначалникот на Општина Велес и проивпожарниот сојуз на Општината Велес се одржа 36-тиот Општински противпожарен квиз натпревар.

 • Посетата на Ветро паркот „Богданци"

  Согласно со Годишната програма за работа на Електротехничкиот актив при училиштето, Програмата за работа по наставните предмети Енергетски постројки и уреди и Практична настава, за образовниот профил Електротехничар енергетичар, денес (четврток 08.11.2018 г.),

 • Учество на тренинг обука “Зајакнување на капацитетите на наставниците задолжени за училишните заедници“

  Фонадацијата Конрад Аденауер и Здружението ЛЕАД во со одобрување на МОН и БРО, во периодот од 15-16.10.2018 год., во хотелот “Фени“ во Кавадарци организираше семинар на тема “Зајакнување на капацитетите на наставниците задолжени за училишните заедници“, а воедно и на работа на зајакнување на ученичкото учество во процесите на донесување на одлуки во средните училишта.

 • Популаризација на служење на воениот рок

  Денеска, претставници на Министерството за одбрана и офицери на Армијата на Република Македонија, пред учениците од завршните години извршија презентација на работата на Армијата на Република Македонија и популаризација на служењето на воениот рок.

 • Чествување на Патронот во с. Војница

Одбележување на денот на Српската заедница во Р. Македонија 27 јануари – Денот на Свети Сава

26962396 10156181266529662_1630842161108526504_o

И оваа година, традиционално по петти пат, во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција во образованието, во ССОУ „Коле Неделковски“ беше организирано предавање на тема „МЕНТАЛНАТА ОСКА, МАРИЌ – АЈНШТАЈН“. Предавањето беше организирано по повод одбележувањето на денот на Српската заедница во Р. Македонија, 27 јануари, денот на „Св. Сава“. Тимот на проектот МИО и оваа година, подготви интересна тема, која ги зближи учениците. Во предавањето беше посебно аспектирана поврзаноста на тимот математичари и физичари Милева Мариќ и Алберт Ајнштајн. Кон учениците беа издвоени и посебно аспектирани елементите на созревање на индивидуите во личниот, семејниот и професионалниот живот, со цел да се воочат одредени воспитни компоненти како и морални вредности на човекот. Пораката на предавањето беше: зад една посебна генијалност се кријат луѓе со своите кревки чекори на својот судбински пат. Предавањето го следеа 30 ученици од електротехничката струка од сите националности во училиштето (претставници од паралеките I – 6, I – 7, I - 8 и II-7 ) : Македонци, Бошњаци, Албанци, Муслимани, Турци. Предавањето учениците го проследија заедно со одговорните наставници: Мира Ташкова – Кооординатор на училишниот проектот МИО, Пандорка Јорданова – Педагог, Сашко Ѓоргов - Професор, Даниел Здравевски – Професор, Родна Игнатовска – Професор. Предавањето го подготви Снежана Софијанова - Професор и учесник во програмата на училишниот проект МИО за учебната 2017/2018 г. ТИМ на Проекот МИО во училиштето.

 27173387 10156181267974662_1106682819323643009_o

27369182 10156181267634662_495443112102596151_o

Вие сте на: Home Настани Настани Одбележување на денот на Српската заедница во Р. Македонија 27 јануари – Денот на Свети Сава