KoleNedelkovski.edu.mk

 • Македонски ручек

 • Посета на L'Aquarium Barcelona

  Учениците од ССОУ "Коле Неделковски" своето слободно време го искористија во посета на L'Aquarium Barcelona , лоциран во Port Vell, каде 35 аквариуми претставуваат дом на 11 000 животни од 450 видови.

 • Прошетка и запознавање знаменитости во Барселона

  Las ramblas...Port Olimpic...Port Vell...Estadi Olimpic..Sagrada Familia..Camp nou Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски" - Велес својот слободен ден го искористија во запзнавање на повеќе знаменитости од Барселона.

 • Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија

  Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија. Денес учениците ги добија своите работни задачи и започнаа со практичната обука согласно програмата Еразмус +.

 • Училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – Велес - Најдобро училишно спортско друштво за 2017 година

  Во рамките на манифестацијата Избор на спортист на градот за 2017 година во организација на Општина Велес и Сојузот на спортови на Велес на 29.12.2017 год. (петок) на бродот “Панини“ на Велешко езеро, Училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – Велес беше прогласен за најдобро училишно спортско друштво за 2017 година. Во името на училиштето Дипломата ја прими директорот Боро Ристовски.

 • СТИПЕНДИЈА ЗА СПОРТСКА НАДЕЖ ЗА МЛАДИ СПОРТИСТИ ДО 20 ГОДИНИ

  По освојувањето на третото место на државното првенство во одбојка одржано во Прилеп во периодот од 30.3 до 2.4.2017 год. и учеството на државно првенство во одбојка на песок одржано во Скопје

 • Презентација на работата на фирмата „БРАКО“

  Во рамките на активностите по повод Патрониот празник на ССОУ „Коле Неделковски“ на 13.12.2017 година во салата за презентации на училиштето беше извршена презентација на работата на фирмата „БРАКО“.

 • Културен разглед на градот Софија

  Денес (29.11.2017 г. Среда), во програмските содржини, беше Културниот разглед на градот Софија, реализиран од Интернационалниот центар за развој на Образованието и обуката од Софија.

 • Втор ден од обуката во рамките на ЕРАЗМУС + проектот во Софија, Р. Бугарија

  Втор ден од обуката во рамките на ЕРАЗМУС + проектот во Софија, Р. Бугарија

 • Реализација на проектот “Училишни спортски лиги“ во Велес

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, се реализира грандиозниот проект “Училишни спортски лиги“ поддржано од Владата на Република Македонија, заедно со Министерството за образование и наука и Агенцијата за млади и спорт.

 • Учество на меѓузонски натпревари во одбојка

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, оваа година започна да се реализира грандиозниот проект “Училишни спортски лиги“ поддржано од Владата на Република Македонија, заедно со Министерството за образование и наука и Агенцијата за млади и спорт.

 • УЧИЛИШНИ СПОРТСКИ ЛИГИ

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, оваа година започна да се реализира грандиозниот проект “Училишни спортски лиги“ поддржано од Владата на Република Македонија, заедно со Министерството за образование и наука и Агенцијата за млади и спорт.

 • Посета на металната индустрија „БРАКО“

  Учениците од 2-2 клас во петокот (20.10.2017 г.) извршија посета на металната индустрија „БРАКО“. Беа посетени: погонот за монтажа на возила за чистење на улични површини - Green machines и погонот за ЦНЦ обработка. Посетата ја реализираа наставниците по практична настава Илија Танев и Благој Пашоски.

Конкурс за уметничка творба под мотото „ВЕСЕЛИ И СМЕШНИ МАСКИ“

27459022 10156209358819662_7902679418550033748_n

Почитувани наставници и ученици! Средното стручно општинско училиште „Коле Неделковски“ од Велес, има чест, да Ви упати покана за учество на конкурс за изработка на креативна маска, организиран по повод христијанскиот празник Прочка (Недела на Проштевањето 18.02.2018 г.). Мотото на овој конкурс е „ВЕСЕЛИ И СМЕШНИ МАСКИ“ Оваа година, конкурсот го организираме во две категории : 1. Најдобар креатор на маска, кој својата техника ќе ја демонстрира на работилницата за креирање на маски, која се планира да се одржи на ден 15.02.2018 г. (петок) , во од 11.00 - 13.00 часот, во просториите на училиштето. Пријавувањето на оваа работилница, предлагаме да биде во вид на екипа - група, која би го претставувала училиштето и секоја група може да брои најмногу 5 ученика, со наставник ментор. Секое училиште може да пријави една или повеќе екипи. Материјалот за работа на маската, која ќе биде предмет на демонстрација, за време на работилницата, секој учесник си го носи според сопствената замисла. Организаторот обезбедува просторни услови за реализација на процесот на изработка. Во колку маската има одредени фази кои имаат подолг процес на работа, маската може да се доработи, односно да се донесе на работилницата како готов полуизработен примерок. Според желба на натпреварувачите, може преку видео материјал или фотографии, учесникот да покаже како течел процесот на изработка. Секој учесник, преку својот ментор, доколку сака може да презентира видео материјал или фотографии како течел процесот на изработка на маската и истите да ги достави на е-маил адресата: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. , најдоцна до 12.02.2018 г. (понеделник) Пријавувањето на групите во работилницата е најдоцна до 12.02.2018 г. преку наставниците ментори на групите, на адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. Во пријавата наставникот-ментор да ги наведе: • Училиштето, • списокот на ученици учесници во работната група, • паралелка или клас и • дали е потребен некој дополнителен услов за демонстрација на изработката на маската. Доколку има потреба да биде наведен во пријавата, со цел да се организраат условите од страна на домаќините на настанот. Основно во креацијата на маската е запазувањето на симболикта на традиционалните ликови, баба, дедо, доктор актуелни во време на одбележувањето на празникот „Прочка“, но воедно оставаме слобода во креацијата по избор на натпреварувачите. 2. Најдобра маска, (креирана и изработена) може да се достави на конкурсот од страна на секој ученик автор, преку својот наставник ментор најдоцна до 12.02.2018 г. Изработените маски, потребно е да имаат точна идентификација на авторот (училиште, име и презиме, одделение/клас) и неговиот ментор. Истите ќе бидат изложени на изложбата која ќе биде организирана на ден 15.02.2018 г. во просториите на училиштето домаќин. Најдобрите примероци, нивните автори и ментори, ќе бидат наградени. Сите дела во форма на отворена арт изложба ќе бидат поставени на веб страната на училиштето (www.kolenedelkovski.edu.mk), фејсбук профилот на училиштето, и фејсбук групите за меѓународна соработка на училиштето а воедно ќе бидат изложени во изложбениот простор во училишната зграда. Своите трудови, можете да ги донесете лично или да ги упатите по пошта на следнава адреса: ССОУ „Коле Неделковски“, ул. „Андон Шурков“ бр. 4а, 1400 Велес, со назнака: ЗА КОНКУРС „ВЕСЕЛИ И СМЕШНИ МАСКИ“ најдоцна до 12.02.2018 г. Однапред благодариме!

Вие сте на: Home Настани Настани Конкурс за уметничка творба под мотото „ВЕСЕЛИ И СМЕШНИ МАСКИ“