KoleNedelkovski.edu.mk

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

 • ПРВА УЧЕНИЧКА ЗАБАВА

 • УЧЕСТВО НА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВО СВЕТОТ НА ФИЗИКАТА“

  На ден 10.11.2018 год., Друштвото на физичарите на Република Македонија во соработка со „Скопје Сити Мол“ , ја реализира 42-та Школа „Млади физичари“.

 • Посета на Археолошкиот локалитет Стоби и Музејот на Албанската азбука во Битола

  Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието на ден 09.11.2018 год. (петок) беше реализирана заедничка активност помеѓу учениците од ССОУ „Коле Неделковски“ и учениците од партнер училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ од Куманово:

 • Противпожарен квиз натпревар

  На ден 08.11. 2018 година во салата Бели Мугри во Велес под покровителство на Градоначалникот на Општина Велес и проивпожарниот сојуз на Општината Велес се одржа 36-тиот Општински противпожарен квиз натпревар.

 • Посетата на Ветро паркот „Богданци"

  Согласно со Годишната програма за работа на Електротехничкиот актив при училиштето, Програмата за работа по наставните предмети Енергетски постројки и уреди и Практична настава, за образовниот профил Електротехничар енергетичар, денес (четврток 08.11.2018 г.),

 • Учество на тренинг обука “Зајакнување на капацитетите на наставниците задолжени за училишните заедници“

  Фонадацијата Конрад Аденауер и Здружението ЛЕАД во со одобрување на МОН и БРО, во периодот од 15-16.10.2018 год., во хотелот “Фени“ во Кавадарци организираше семинар на тема “Зајакнување на капацитетите на наставниците задолжени за училишните заедници“, а воедно и на работа на зајакнување на ученичкото учество во процесите на донесување на одлуки во средните училишта.

 • Популаризација на служење на воениот рок

  Денеска, претставници на Министерството за одбрана и офицери на Армијата на Република Македонија, пред учениците од завршните години извршија презентација на работата на Армијата на Република Македонија и популаризација на служењето на воениот рок.

 • Чествување на Патронот во с. Војница

Работилница за изработка на маски и изложба на маски

Во училиштето ССОУ „Коле Неделковски“, во чест на претстојниот празник „Прочка“, беше одржана работилница за изработка на маски и изложба на маски. Маските се подготвуваа во духот на традицијата и празнувањето на „Прочка“ во Велес. Учениците и наставниците ментори, креираа и се дружеа, заеднички изложуваа и ги оценуваа пристигнатите маски на конкурсот и создадените маски на оваа работилница, која имаше натпреварувачки карактер. Натпреварот беше во делата на имагинацијата и креативноста, како и доловувањето на веселите традиционалните ликови на оргинален начин. На работилниците замаа учество ученици од: ООУ„Јордан Хаџи Константинов Џинот“ (5 ученика), со ментор наставник Светлана Гацева Галева, ООУ „Благој Кирков“, (4 ученика), ООУ „Блаже Конески“, (5 ученика) во организација на ментор Ирена Илиќ, ООУ „Васил Главинов“, (10 ученика) со ментор, наставничка Снежана Стефановска, ООУ „Кирил и Методиј“ (5 ученика) со наставник Васил Гаврилов , ОУ „Даме Груев“ - Градско (3 ученика) со ментор наставник Сашко Арсовски. На работилницата беа избрани најдобри маски од маските кои беа изработени во времетраење на настанот, со гласање на сите присутни, беа прогласени три најдобри маски со најсмешни и највесели ликови. На сите присутни и претходно пријавени учесници, им беа доделени благодарници за учеството на работилницата . Доделени се и три награди, од изложбата на маски, (60 маски, доспеани на конкурсот) , кој беше дел на овој настан и чиј декор ја поддржа целата инспиративна активност и тоа: 1. Прво место освои маската на Дејвид Угриновски Va, ученик во ООУ „J.Х.К.Џинот“, под менторство на наставник Лорета Стојановска, за „Смешна маска со гумен јазик“. 2. Второ место освои маската со лик на „Ѓавол“ на ученичката Марија Ѓоргиева III одд., од ОУ „Васил Главинов“, ментор наставник Елена Клемова 3. Трето место освои маската со хартиени пердуви, на ученичкот Слободан Калешов од VII – б oдд. ООУ „Ј.Х.К.Џинот“ Сите маски, кои се дел на овогодинешниот конкурс и изработени на работилницата, се изложени во форма на изложба во Мултифункционалната сала на училиштето. Изложбата може да се посети до среда 01 март 2018 г., во придружба на одговорен наставник. Организација на настанот: техничка поддршка: учениците од IV – 5 клас, логистичка поддршка: учениците од I-8 клас, организација: наставниците Снежана Софијанова, Сашко Ѓоргов , Педагог Пандорче Јорданова, Психолог Соња Пашоска.

Вие сте на: Home Настани Настани Работилница за изработка на маски и изложба на маски