KoleNedelkovski.edu.mk

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

 • Дружење и куглање

 • Прошетка на планината Витоша

 • 4 - ти ден од практичната настава

 • Практична настава во рамките на проектот Capacities development initiative

 • Разглед на градот Sidges

  Слободниот викенд учениците од ССОУ " Коле Неделковски" Велес го поминаа во разглед на градот Sidges.

 • Посета на Camp Nou

  Учениците од ССОУ "Коле Неделковски" го посетија стадионот Camp Nou, лоциран во западниот дел од градот, кој претставува дом на ФК Барселона уште од неговата изградба во 1957.

 • Македонски ручек

 • Посета на L'Aquarium Barcelona

  Учениците од ССОУ "Коле Неделковски" своето слободно време го искористија во посета на L'Aquarium Barcelona , лоциран во Port Vell, каде 35 аквариуми претставуваат дом на 11 000 животни од 450 видови.

 • Прошетка и запознавање знаменитости во Барселона

  Las ramblas...Port Olimpic...Port Vell...Estadi Olimpic..Sagrada Familia..Camp nou Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски" - Велес својот слободен ден го искористија во запзнавање на повеќе знаменитости од Барселона.

 • Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија

  Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија. Денес учениците ги добија своите работни задачи и започнаа со практичната обука согласно програмата Еразмус +.

 • Училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – Велес - Најдобро училишно спортско друштво за 2017 година

  Во рамките на манифестацијата Избор на спортист на градот за 2017 година во организација на Општина Велес и Сојузот на спортови на Велес на 29.12.2017 год. (петок) на бродот “Панини“ на Велешко езеро, Училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – Велес беше прогласен за најдобро училишно спортско друштво за 2017 година. Во името на училиштето Дипломата ја прими директорот Боро Ристовски.

 • СТИПЕНДИЈА ЗА СПОРТСКА НАДЕЖ ЗА МЛАДИ СПОРТИСТИ ДО 20 ГОДИНИ

  По освојувањето на третото место на државното првенство во одбојка одржано во Прилеп во периодот од 30.3 до 2.4.2017 год. и учеството на државно првенство во одбојка на песок одржано во Скопје

Посета на фабриката „Братство МЗТ ковачница“

Денеска, 23.02.2018 година, под раководство на професорката по машински стручни предмети Трајкова Христина, Ѓоко Ѓорѓиев професор по електро стручни предмети и учениците од машинската струка (паралелки 2-1 и 2-2) беше посетена фабриката „Братство МЗТ ковачница“ која е подружница на „Братство INOX“ од Охрид. Оваа ковачница е единствена во Р. Македонија и се протега на 2500 м2. Греењето на материјалот се врши во индукциона печка со моќност од 300 КW. Деловите се пескарат во ротациона пескара со челични сачми. Учениците се запознаа со процесот на ковање, постапка која е една од најстарите постапки на обработка на металите. Во фабриката се изведуваат две постапки на ковање: ковање во алат и слободно ковање. Ковачница изработува опрема за АД „Македонски Железници“. Покрај ковањето, учениците запознаа со постапките за заварување на металите МИГ-МАГ, ТИГ и РЕЛ.
Вие сте на: Home Настани Настани Посета на фабриката „Братство МЗТ ковачница“