KoleNedelkovski.edu.mk

 • УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ (E-LEARNING)

 • Посета на средновековниот замок во Велење

 • Прошетка во Велење

 • Активности во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот

  Учениците од угостителската струка кои изведуваат практична настава во хотелот „Кампаниле“ во Барселона, Шпанија, имаа слободен викенд кои го искористија за прошетка и разгледување на градот.

 • Италијанска вечер приготвена од учениците од угостителската струка од ССОУ „Коле Неделковски“

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

 • ПРВА УЧЕНИЧКА ЗАБАВА

 • УЧЕСТВО НА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВО СВЕТОТ НА ФИЗИКАТА“

  На ден 10.11.2018 год., Друштвото на физичарите на Република Македонија во соработка со „Скопје Сити Мол“ , ја реализира 42-та Школа „Млади физичари“.

 • Посета на Археолошкиот локалитет Стоби и Музејот на Албанската азбука во Битола

  Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието на ден 09.11.2018 год. (петок) беше реализирана заедничка активност помеѓу учениците од ССОУ „Коле Неделковски“ и учениците од партнер училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ од Куманово:

ПРАКТИКАНТСКА РАБОТА за учениците од III- та и IV - та година ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКА СТРУКА

29472179 10156339116974662_7246018954051715072_o

Училиштето ССОУ „Коле Неделковски“ се грижи, заедно со своите Социјални партнери, за професионалниот развој на своите ученици. И оваа учебна година, училиштето, во соработка со ЕВН Македонија планира реализација на ПРАКТИКАНТСКА РАБОТА , за учениците од III- та и IV - та година ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКА СТРУКА, образовен профил електротехничар-енергетичар. Четири ученика, од нашето училиште, во периодот на јуни, односно април и мај, оваа учебна година, ќе реализираат 10 дневна, практикантска работа во реонот на опфатот на Корисничкиот енерго-центар Велес. Оваа работа, многу им помага на учениците во градењето на комуникациските и професионалните сознанија и нуди одлична можност за добивање на мислење по основ на реализација на практикантска работа од високопрофесионална работна средина. Праксата, понатаму е една од појдовните точки на кариерниот развој во струката. Им посакуваме успех на нашите ученици: Дарко Темелковски IV - 6,Стефан Савев IV -6, Алесандар Перковски III - 8 и Стефан Ончевски III-8. Одговорен наставник: Снежана Софијанова

Вие сте на: Home Настани Настани ПРАКТИКАНТСКА РАБОТА за учениците од III- та и IV - та година ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКА СТРУКА