KoleNedelkovski.edu.mk

 • Фотографии од Гастрономскиот натпревар во Штип

 • Гастрономски и ресторански натпревар

  На ден 10.05.2019 година (Петок) на покана на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев„ – Штип се одржа гастрономски и ресторански натпревар наменет за ученици и студенти од средните угостителски училишта и факултетите за туризам од нашата држава. Учениците од ССОУ Коле Неделковски земаа учество во гастрономскиот дел.

 • На часот по иновации во ООУ „Благој Кирков“ - Велес

 • УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ (E-LEARNING)

 • Посета на средновековниот замок во Велење

 • Прошетка во Велење

 • Активности во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот

  Учениците од угостителската струка кои изведуваат практична настава во хотелот „Кампаниле“ во Барселона, Шпанија, имаа слободен викенд кои го искористија за прошетка и разгледување на градот.

 • Италијанска вечер приготвена од учениците од угостителската струка од ССОУ „Коле Неделковски“

 • Презентација на работата на машинската и елетротехничката струка

  Во рамките на активностите со кои се прославува Патрониот празник на училиштето денеска учениците од машинската и електротехничката струка се преставија пред деветто одделенците од градот со свои креации кои ги подготвија во рамките на практичната и теоретската настава.

 • СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ ВО РАМКИТЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

  Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ од Велес и “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при нашето училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

 • Квиз натпревар „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“

  Во рамките на одбележување на патронатот на училиштето на 03.12.2018 год. се одржа квиз по природни науки „НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“.

 • ПОСЕТА НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА „БРАКО“

  Учениците од машинската струка, од образовниот профил машински техничар (4-2 клас), денеска ја посетија металната индустрија „БРАКО“.

Продукција на мултимедијални интернет содржини

1186272 10151902192874662 1679880734 n

Обука на наставници и ученици во склоп на програмата за меѓуетничка интеграција на тема: „Продукција на мултимедијални интернет содржини“
Во рамките на УСАИД програмата за меѓуетничка интеграција во Образованието се одржа обука на наставници и ученици за продукција на мултимедијални интернет содржини во СОУ Гимназија „Кочо Рацин“. Обуката се реализираше на 23-24 септември 2013 год. Обучувачи беа: Петрит Сарачини, Сефер Тахири и обучувачи за веб, практична продукција и монтажа: Јане Стефанов, Зоран Ричлиев и Фросина Цветковска. Гостин новинар беше Драган Антоновски. Се работеше на новинарски проекти, концепирани од присутните четири средни училишта од градот, а под менторство на обучувачите. Одличната соработка се потврди на крајот во анонимната анкета за задоволството и постигнатиот успех од оваа работилница. На секое стручно училиште па и на нашето им посакуваме успех во понатамошните новинарски проекти во склоп на Новинарската секција. Од ССОУ „Коле Неделковски“ присутни беа наставниците одговорни за Новинарската секција: Никола Димовски по Француски јазик, Мариче Стојанова по Македонски јазик и литература и учениците од четврта година: Ненад Крстевски од 4-5 и Јован Лазарков од 4-1.

 1238138 10151902192704662 820861985 n

1379907 10151902192729662 980287498 n

1384374 10151902192699662 29369361 n

 

Вие сте на: Home Отворен ден Продукција на мултимедијални интернет содржини