KoleNedelkovski.edu.mk

 • Чествување на Патронот во с. Војница

 • Првиот наставен час за учениците од прва година и запознавање со новите класни раководители

 • Првиот училишен ден во ССОУ „Коле Неделковски“

 • Прошетка низ Новогард

 • 8-ма ученичка размена со збратименото училиште „Станислава Стажица“ од Новогард, Р. Полска.

  Во петокот, замина осмата група на нашите најдобри ученици за Новогард, Република Полска. Им посакуваме среќен пат и убав помин.

 • Свечено отварање на „Маркарт Тренинг Центар“

 • Донација од фирмата „Маркарт“ за ССОУ „Коле Неделковски“

 • Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски од Велес, трети на Гимназијадата во Тетово

  Во периодот од 10-12.5.2018 год., во Тетово се одржа единаесетата по ред државна спортска манифестација на средни училишта „Гимназијада”. Учесниците се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини и тоа: фудбал, футсал, кошарка, ракомет и одбојка во машка и во женска конкуренција.

 • Фотографии од првиот ден од посетата на Будимпешта во рамките на меѓународната екскурзија за учениците од трета година

 • Интервју со гостите од Франција Посета на учениците од средното училиште Sauxmarais, Р. Франција

  Денес 23 април 2018 г. во Велес ги пречекавме, се дружевме и спортувавме со учениците и наставниците од Средното стручно училиште од Р.Франција од местото Tourlaville (http://www.lycee-sauxmarais.fr/), дел на збратимената општина Cherbourg-en-Cotentin, со Општина Велес.

 • Пријателски натпревар помеѓу учениците на ССОУ “Коле Неделковски“ и ООУ “Васил Главинов“

 • ДРЖАВНА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ОДБОЈКА

  Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се реализира ДРЖАВНАТА УЧИЛИШНА ЛИГА во одбојка – средни училишта во машка конкуренција.

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

Посета на Богомила во рамките на МИО

 18879977 10155481405254662_3620234320406849613_o

Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција во образованието на ден 31.05.2017 год.( среда ) учениците и наставниците од двете партнер училишта ССОУ „ Коле Неделковски “ - Велес и ОСТУ „ Наце Буѓони “ - Куманово успешно реализираа уште една заедничка активност – посета на селото Богомила.

Најнапред учениците го посетија Римскиот мост на реката Бабуна на влезот од селото и железничката станица. Потоа се упатија кон крстот кој се наоѓа на таква местоположба од која може да се види целото село.
Посетена беше спомен - куќата на Петар Поп Арсов, црквата Свети Атанасиј и манастирот Свети Спас.

 18879926 10155481407079662_7466583427489808192_o

18768186 10155481404664662_5806726272556218815_o

Вие сте на: Home Отворен ден Посета на Богомила во рамките на МИО