KoleNedelkovski.edu.mk

 • Презентација на иновации пред учениците од основните училишта во с. Горно Оризари и Чашка

 • Дружење и куглање

 • Прошетка на планината Витоша

 • 4 - ти ден од практичната настава

 • Практична настава во рамките на проектот Capacities development initiative

 • Разглед на градот Sidges

  Слободниот викенд учениците од ССОУ " Коле Неделковски" Велес го поминаа во разглед на градот Sidges.

 • Посета на Camp Nou

  Учениците од ССОУ "Коле Неделковски" го посетија стадионот Camp Nou, лоциран во западниот дел од градот, кој претставува дом на ФК Барселона уште од неговата изградба во 1957.

 • Македонски ручек

 • Посета на L'Aquarium Barcelona

  Учениците од ССОУ "Коле Неделковски" своето слободно време го искористија во посета на L'Aquarium Barcelona , лоциран во Port Vell, каде 35 аквариуми претставуваат дом на 11 000 животни од 450 видови.

 • Прошетка и запознавање знаменитости во Барселона

  Las ramblas...Port Olimpic...Port Vell...Estadi Olimpic..Sagrada Familia..Camp nou Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски" - Велес својот слободен ден го искористија во запзнавање на повеќе знаменитости од Барселона.

 • Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија

  Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија. Денес учениците ги добија своите работни задачи и започнаа со практичната обука согласно програмата Еразмус +.

 • Училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – Велес - Најдобро училишно спортско друштво за 2017 година

  Во рамките на манифестацијата Избор на спортист на градот за 2017 година во организација на Општина Велес и Сојузот на спортови на Велес на 29.12.2017 год. (петок) на бродот “Панини“ на Велешко езеро, Училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – Велес беше прогласен за најдобро училишно спортско друштво за 2017 година. Во името на училиштето Дипломата ја прими директорот Боро Ристовски.

 • СТИПЕНДИЈА ЗА СПОРТСКА НАДЕЖ ЗА МЛАДИ СПОРТИСТИ ДО 20 ГОДИНИ

  По освојувањето на третото место на државното првенство во одбојка одржано во Прилеп во периодот од 30.3 до 2.4.2017 год. и учеството на државно првенство во одбојка на песок одржано во Скопје

Меѓуетничка интеграција во образованието: квиз натпревар и дебата

18953352 10155507026824662_1584184468865773898_o

 

Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција во образованието на ден 07.06.2017 год. (среда) учениците и одговорните наставниците од ССОУ „Коле Неделковски“ - Велес го посетија партнер училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ во Куманово. Реализиран беше квиз натпревар на темa: „Заедно учиме и се запознаваме“ и дебата на тема: „Денешното образование клуч кон успехот“. Учениците од двете партнер училишта ги презентираа убавите спомени од посетата на Липквското езеро и џамијата во Липково во март, како и посетените места во Богомила: Римскиот мост, железничката станица, крстот, спомен куќата на Петар – Поп Арсов, манастирот Св. Спас и рибникот на пастрмка Нежилово во мај. 
Поделени беа и изработените брошури со содржини од тие две посетени места. Потоа учениците го посетија музејот во Куманово и продолжија со прошетка на Куманово.

Вие сте на: Home Отворен ден Меѓуетничка интеграција во образованието: квиз натпревар и дебата