KoleNedelkovski.edu.mk

Посета на Camp Nou

чениците од ССОУ "Коле Неделковски" го посетија стадионот Camp Nou, лоциран во западниот дел од градот, кој претставува дом на ФК Барселона уште од неговата изградба во 1957. На него се одиграле повеќе меѓународни мечеви на сениорско ниво и финалиња на Лигата на шампионите, од кои последното беше во 1999. Има капацитет од 99.354 седишта, правејќи го најголемиот стадион во Европа и дванаесеттиот по големина во светот.
Вие сте на: Home Capacities development initiative Посета на Camp Nou