KoleNedelkovski.edu.mk

Реализирана обука од проектот Еразмус + (02.12.2017)

24210387 10156025764514662_8601161107916843558_o

Темата на денешната обука во Софија,реализирана преку програмата на проектот финансиран од Еразмус + (02.12.2017) се Развој на компетенциите на наставникот и нови методи на учење.Аспектите на оваа обука се детерминирани од педагошко,психолошка страна.Обуката денес се реализира под водство на професор Силвија Цветанска од Педагошкиот факултет во Софија

Реализирана обука од проектот Еразмус + (01.12.2017)

24302429 10156023832709662_923849980597045168_o

Темата на денешната обука во Софија, реализирана преку програмата на проектот Еразмус + (01.12.2017) се Конфликтите и справувањето со нив. Аспектите на оваа обука се детерминирани од педагошко, психолошка страна. Обуката денес се реализира под водство на професор Цветан Давитков

Работа во тимови

24210251 10156020487204662_1728313345470633841_o

Денес 30.11.2017 (четврток),обуката продолжува со програма во делот: „Работа во тимови“. Целиот концепт се насочува кон деталите на работа во тим, од негово формирање, преку созревање и преоѓање на ново работно ниво. Предавањето го продолжува проф.Цветан Давитков од Економскиот факултет при Државниот универзитет „Климент Охридски“ од Софија, Р. Бугарија.

Културен разглед на градот Софија

24068462 10156018666264662_1591884302179290370_o

Денес (29.11.2017 г. Среда), во програмските содржини, беше Културниот разглед на градот Софија, реализиран од Интернационалниот центар за развој на Образованието и обуката од Софија. Беше организирана целодневна обиколка на градот. Посетени беа: Стадионот „Александар Левски“, Борисовата градина,Рускиот паметник, Храмот А. Невски, Руската Црква Св.Николај, Џамијата, делото на неимарот Мимар Синан, Софиската бања и изворот на минерална вода, Ротондниот храм Св. Ѓорги од IV век, остатоците на тврдината и стариот град Сердика (големо Тракиско и Византиско средиште), Народната библиотека „Св.Кирил и Методиј“, Универзитетот „Св.Климент Охридски“, Затворениот пазар (Халите), Синагогата, Црквата Св. Недела и Витошката улица. Водството беше беспрекорно организирано и реализирано, за што им благодариме на организаторите. Целата група на наставници е под силни впечатоци, од богатството на културата и духовната интегрираност и слоевитост на овој град.

Повеќе...

Посета на Националната финансово-стопанска гимназија

24172865 10156017163354662_7456525158187086303_o 

Во рамките на „ЕРАЗМУС +“ проектот, вчера попладне, беше изведена посета на Националната финансово-стопанска гимназија, Народниот театар „Иван Вазов“ и прошетка по снежната Софија.

Повеќе...

Прв ден од обуката во Софија

23916452 10156013174219662_772800991194061484_o 

Првиот ден од обуката во Софија,за втората група на наставници во ССОУ,,Коле Неделковски,,Велес започна денес 27.11.2017 г.во Софија -Р.Бугарија. Проектот, преку програмата Erazmus+,им дава можност на 7 наставници од нашето училиште, во оваа група, да се стекнат со нови искуства.Темата е ,,Училишен менаџмент и учење,,.Предавањата денес ги реализираат Универзитетски професори на Државниот Економскиот факултет во Софија .Во работата нашите наставници се во заедничка програма со наставници од основно училиште во с.Вратница,,Симче Настовски,, и Средното медицинско училиште во Гостивар.

Забава по повод празникот Василица

12862 10153039007949662_7608357577126888701_n

 

Според програмата за престој на гостите ученици и наставници од г.Шербур Р.Франција, во делот на културни традиции, вчера по повод празникот Василица, беше организирано честување и Македонско - Француско дружење. Традиционалното лепче со паричка, донесе многу радост за професорката Jenifer Giot која со среќна добивка го прослави својот роденден. Во рамките на програмата беа исполнети француски шансони, македонски ора и песни, а сите заедно успешно ги совладуваа чекорите на Рамно Велешко оро. Сите франкофони, професори по француски јазик во Општина Велес, од основните и средните училишта во градот, учествуваа во подготовката на традиционални специјалитети и ги претставија нашите обичаи и форми на забава и дружење. Им благодариме за поддршката и одличната забава!

Вие сте на: Home Capacities development initiative