KoleNedelkovski.edu.mk

Посета на националната палата

Учениците од "ССОУ Коле Неделковски" Велес во деновите од викендот заедно со своите ментори, бидејќи немаат работни активности го искористија за разглед на градот . Ја посетија Националната палата, Националната галерија на уметноста, замокот Montjuic , Centro Comercial Arenas de Barcelona, Катедралата на Барселона-Црквата Санта Еулалија, Триумфалната капија,Паркот на Цитаделата и Park Guell.

Подготовка на национално јадење

Освен дневните активности во хотелот, учениците од "ССОУ Коле Неделковски- Велес" кои беа на смена во кујната за подготовка на вечерата, подготвија едно од нашите национални јадења- полнети пиперки

Работна недела

Учениците од "ССОУ Коле Неделковски" ја започнаа својата работна недела, приготвувајќи најразлични главни јадења, десерти, послужување и сместување на гости

Посета на L'Aquarium Barcelona

27624778 337456909995482_1655284770391741643_o

Учениците од ССОУ "Коле Неделковски" своето слободно време го искористија во посета на L'Aquarium Barcelona , лоциран во Port Vell, каде 35 аквариуми претставуваат дом на 11 000 животни од 450 видови.

Повеќе...

Прошетка и запознавање знаменитости во Барселона

27503202 337128740028299_2352269837907353877_o

Las ramblas...Port Olimpic...Port Vell...Estadi Olimpic..Sagrada Familia..Camp nou Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски" - Велес својот слободен ден го искористија во запзнавање на повеќе знаменитости од Барселона. Од проектот Еразмус+ беше организирана екскурзија при која беа посетени најдобрите места од Барселона: Las ramblas...Port Olimpic...Port Vell...Estadi Olimpic..Sagrada Familia..Camp nou. Учениците со своите ментори се запознаа со историските знаменитости на градот.

Повеќе...

Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија

27540408 10156196390134662_5333483022120973238_n

Учениците од ССОУ ,,Коле Неделковски” - Велес пристигнаа во хотел Campanile - Барселона, Шпанија. Денес учениците ги добија своите работни задачи и започнаа со практичната обука согласно програмата Еразмус +.

Повеќе...

Вие сте на: Home Capacities development initiative