KoleNedelkovski.edu.mk

МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА НА УЧИЛИШТЕТО

10714026 10152900570404662_9029369002040156936_o

Во рамките на програмата за меѓународна соработка, учениците од нашето училиште изработија божиќни и новогодишни честитки, кои ги упатија до своите пријатели од збратименото училиште Станислава Сташица од Новогард, Р. Полска. Воедно истите се придружија кон Конкурсот за изработка на картички со зимски содржини, кои збратименото училиште го упати до нашите ученици. Преку размена на креативна енергија и овојпат ги градиме мостовите на пријателството.

Повеќе...

Посета на ЛЕОВ Компани

10263973 10152457123979662_2254077719715905197_o

Учениците од групата за ученичка размена од Новогард Р.Полска, денес (четврток) 29 05 2014 го посетија производниот процес на фабриката ,,Леов Компани". Оваа фабрика е дологодишен социјален партнер на училиштето, гостите може да го видат производниот процес, да се запознаат со истиот, под стручно водство на раководството на фабриката и наставниците од машински стручни предмети Марија Сараулева и Орданче Амбарков, со превод на англиски јазик на наставникот по англиски јазик Маја Живанова.
Со оглед дека учениците од Р.Полска, се редовни ученици во средното стручно образование, кое го опфаќа доменот на машинската и електротехничката струка, оваа посета со својот едукативен пример остава силен впечаток.

Повеќе...

Прием страна на директорот Стефан Ситковски

1502 10151656654184662 927199959 n

Во текот на оваа недела, извршен е прием на учениците кои беа дел од ученичката размена од Р.Полска - Р.Македонија, кај директорот на збратименото училиште Станислав Сташица од Новогард Р.Полска, г-дин Стефан Ситковски. На приемот е присутна раководната структура на збратименото училиште. Учениците , заедно со своите одговорни наставници ги изразиле своите впечатоци од посетата на Р.Македонија, од дружењето со средношколците од ССОУ Коле Неделковски, новите моменти на стручни, културни, географски сознанија, како и од сите убави мигови доживеани со нивните пријатели во Р.Македонија. Во оваа пригода тие свечено му го врачија освоениот пехар на пријателските спортски натпревари одржани во спортската сала на училиштето домаќин ССОУ Коле Неделковски, воедно ја искажале својата благодарност за привилегијата која ја добиле од своите наставници, да бидат дел од групата на најдобри ученици и да им се укаже оваа прекрасна можност за стекнување на нови знаења и искуства во Р.Македонија.

Повеќе...

Свечена вечера

969315 10151638883289662 404524219 n

Во 20 часот беше организирана свечена вечера за гостите од Полска на хотелот „Романтик“. На учениците им беа дадени пригодни подароци а тие изразија желба да останат „уште малку“. Ноќеска учениците заминуваат на пат за Полска. Среќен пат и се гледаме догодина.

Повеќе...

Спортски натпревари

431842 10151638863009662 241017157 n

Во попладневните часови силите ги одмерија на спортски план учениците од Полска и домаќините од ССОУ „Коле Неделковски“. Гстите беа подобри во Фудбал а домаќините во ракомет. Победничкиот пехар отиде во рацете на гостите.

Повеќе...

Вие сте на: Home Меѓународна соработка