KoleNedelkovski.edu.mk

Делегација од градот Шербур во посета на ССОУ Коле Неделковски

10293810 10152510810994662_4023395496037424573_o

Делегација од збратимениот град Шербур Октевиљ во состав: г-дин Barzin Bonyadi, член на Советот на градот Cherbourg Octeville , Регион на Долна Нормандија Р.Франција, г-ѓа Мaryse Freard наставник по Бизнис и менаџмент, г-ѓа Fgiraud Quibel наставник по англиски јазик и г-ѓа Florence Bailey наставник по литература, географија и историја во Средно стручно училиште во градот Cherbourg Octeville, денес 19 06 2014 година го посети нашето училиште. Средбата беше организирана во просториите на ССОУ,,Коле Неделковски" во Велес, како дел од програмата за престој на Опшина Велес, на оваа делегација за периодот од 17 до 20 јуни 2014 година. На средбата Директорот на училиштето М-р Валентин Елисковски, го претстави училиштето, образовните профили и моделите на изведување на практичната настава. Воедно гостите го претставија своето училиште и образовните профили, како и директната цел на проектот, размена на ученици и наставници од двете збратимени Општини Велес и Cherbourg Octeville . Делегацијата направи посета на училишните кабинети и работилници, при што, наставниците и учениците им демонстрираа дел од своите проекти. При оваа средба се воспоставија првичните контакти, со главна цел развивање на соработка помеѓу двете страни и развивање на мрежната соработка помеѓу средните стручни училишта од збратимените градови на Општина Велес.

 10380418 10152510800079662_7985456564995200544_o

10482319 10152510803614662_578011038697923785_o

10494387 10152510800049662_2401860250565298529_o

Вие сте на: Home Меѓународна соработка со Р. Франција Делегација од градот Шербур во посета на ССОУ Коле Неделковски