KoleNedelkovski.edu.mk

Настап на КУД „Коле Неделковски“ пред гостите од Франција

1743701 10153037009854662_6178978626256547030_n

На првиот ден од престојот на гостите од Р.Франција, во рамките на програмата за престој , вчера 12.01.2015 год. во просториите на ДУД „Лазар Лазаревски“, беше организирана Фолклорна вечер.
Свој настап имаше младата фолклорна група на КУД „Коле Неделковски“. Со прекрасна изведба на Македонски ора и песни, тие ја претставија фолклорната традиција на нашата земја и македонскиот народ. Настапот беше многу непосреден и одлично прифатен од Француските ученици и нивните професори од Гимназијата Алексис де Токвиљ од градот Шербур. Атмосферата беше многу позитивна и поддржана со богат аплауз за овие млади, прекрасни фолклористи.

 10378919 10153037009849662_512882768832514678_n

10906130 10153037009479662_6906092685152534508_n

Вие сте на: Home Меѓународна соработка со Р. Франција Настап на КУД „Коле Неделковски“ пред гостите од Франција