KoleNedelkovski.edu.mk

Прием на гостите од Франција во Општина Велес

10713003 10153037324924662_1456612689177381060_n

Денеска гостите од збратимениот град Шербур, Р. Франција беа примени во Општина Велес од страна на Градоначалникот г-дин Славчо Чадиев. Во своето обраќање до гостите тој истакна дека ваквите размени на ученици од двете земји треба и понатаму да продолжат а пријателствата што ќе се создадат и понатаму треба да останат да се негуваат. Гостите од Франција потоа се упатија на кратка прошетка низ Велес и го посетија Народниот Музеј.

 1505554 10153037323884662_4147365050796098305_n

10917837 10153037324174662_6433792657019869427_n

10922734 10153037324029662_980814847082330306_n

10923304 10153037324594662_8077135079785267862_n

10931256 10153037323794662_1045320682285239719_n

Вие сте на: Home Меѓународна соработка со Р. Франција Прием на гостите од Франција во Општина Велес