KoleNedelkovski.edu.mk

Посета на амбасадорката на Р. Франција на ССОУ „Коле Неделковски“

10933757 10153045315554662_5169517664634941825_n

На 16-ти Јануари 2015 година (петок) сите ученици од проектот за меѓународна размена на ученици со градот Шербур, го посетија училиштето ССОУ „Коле Неделковски“. Учениците од машинската струка учествуваа на креативна работилница реализирана на тема „Примена на практични идеи во обраработка и дизајн со метал“. Работилницата беше осмислена и водена од наставникот по ликовна култура Борче Стојанов и колегата гостин-наставник по практична настава од машинската струка г-дин Sebastien Fenouillere. Гостите од колеџот „Lycée Alexis de Тocqueville“ и учениците домаќини заедно работеа, се дружеа и изработија прекрасни креации од метал. Понатаму работилницата продолжи со втората тема „Индустриски дизајн“ на која учениците дизајнираа различни видови на мотори. Носител на проектот е Општина Велес, па во таа чест беа присутни Градоначалникот на град Велес, г-дин Славчо Чадиев и Председателот на советoт на општина Велес, г-дин Александар Колев. Посебна поддршка и интерес искажаа со своето присуство нејзината екселениција, г-ѓа Laurence Auer, амбасадорката на Р. Франција во Р. Македонија, г-ѓа Muriel Jozeaux-Marigné и г-ѓа Guylaine Godin, заменици градоначалнички на градот Cherbourg-Octeville, како и г-ца Ивана Димитровска, координатор на програмата за децентрализирана соработка на Р. Македонија - Регион Долна Нормандија. И благодариме на општина Велес за укажаната доверба и улогата на домаќини на завршната манифестација. 

 1484268 10153045319504662_8139254267067343210_n

10403236 10153045323799662_8762704682510678716_n

10408563 10153045316444662_7646088558630476135_n

10897772 10153045315894662_256524534034171864_n

Вие сте на: Home Меѓународна соработка со Р. Франција Посета на амбасадорката на Р. Франција на ССОУ „Коле Неделковски“